• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

"Za naše današnje društvo bilo bi dobro kada bi u jednomu danu obitelji ostale zajedno, kada bi se kuću pretvorilo u dom ostvarenja zajedništva u Božjemu miru."

Papa Benedikt XVI. (iz knjige "Isus iz Nazareta") 

 

pozdravkrižu

 

Župnikova božićna čestitka, 2016.

 

božić

Božić, 2016.

 

Dragi moji župni suradnici i poštovani župljani!

Od samih početaka svoga bivstvovanja ograničeno ljudsko biće traži put do Boga. Prošla su stoljeća i tisućljeća kada je Bog u svojoj vječnoj zamisli odlučio postati čovjekom, jednim od nas. Isusovim Rođenjem u Betlehemu to postaje stvarnost koja se na shvatljiv način objavljuje svijetu.

Taj jedinstveni događaj zbio se pred više od 2000 godina kada se Bog utjelovio u liku tek rođenog djeteta Isusa. I čuda li velikoga! Taj najveći događaj od postanka do konca svijeta anđeli javljaju skromnim betlehemskim pastirima, koji se prvi pokloniše novorođenom Isusu. Pastiru svih pastira!

I tako od tada do danas svake godine čovječanstvo slavi ovozemaljski rođendan maloga Boga - Božića - Isusa Krista. Njegovo poslanje sve do danas, i do konca svijeta, jest da za svoga zemaljskog života, a kasnije preko svojih sljedbenika, Boga objavi svima. Došao je rasvijetliti tamu, donijeti spasenje cijelome svijetu. Ali mnogi ga, nažalost, nisu prepoznali i prihvatili. One pak koji su ga prihvatili učinio je djecom Božjom. A dijete Božje postajemo ako dopustimo da se rođenje Kristovo dogodi u nama.

Postoji jedna rečenica vrijedna naše pozornosti koju je izrekao srednjovjekovni mistik Angelius Silesius: "Mogao se Krist tisuću puta roditi u Betlehemu, ali ako se nije rodio u meni, uzalud je".

Božić je čas pomirenja za svakoga čovjeka. On je mir i pomirenje naše. On je spasenje za nas bjegunce pred Božjom pravdom. Božić nije samo jedan dan ili nekoliko blagdanskih dana uz božićne pjesme, pružajući ruku jedni drugima, želeći sretan Božić, uz dobru i ukusnu hranu i piće. Slavljenje Božića je prihvaćanje Sina Božjega u svoj dom, u svoje srce, u svoj rječnik, u svoje molitve, u svoje poštenje, u svoju pravednost, pomirenje, darežljivost... Neka nam i ovom prigodom apostol Pavao bude poticatelj kada nam daje smjernice za naš život:

"Budite spremni na svako dobro djelo, nikome ne nanosite uvrede, nikoga ne pogrđujte, ne svađajte se, budite popustljivi, ne budite ratoborni, budite susretljivi i posve blagi prema svim ljudima."

Evo čujemo veličanstvenu vijest: "Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin" (Lk, 2,11). Isusovim rođenjem započeo je proces otkupljenja i iscjeljenja ovoga svijeta. Iscjeljenje još traje i traje. Bog je u poniznosti Djeteta pokrenuo promjene u ljudskome srcu. Neka se to događa svakoga dana u svima nama!

U tim mislima svim vama, župnim suradnicima, župljanima Kajzerice, vjernicima cjelogodišnjima i onima božićnima, želim da vas blagoslov Novorođenoga Isusa prati sve ove blagdanske božićne dane i tijekom cijele sljedeće 2017. godine!

Vaš župnik

Mijo Šibonjić

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija