• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.

Isus Krist (Lk 21, 28)

 

pozdravkrižu

 

Samo vjerom u Krista postajemo dionici vječnosti

13. NEDJELJA KROZ GODINU (B), 01.07.2018.

> Župne obavijesti

> Tjedni raspored bogoslužja i misnih nakana

13B

 

Na ulazu u zagrebački Krematorij stoji u kamenu uklesan stih Tina Ujevića: "Za let si, dušo, stvorena". Ne za smrt, već za život smo stvoreni i pozvani (1. čitanje). Ako smo spremni darove svoga života, materijalne i duhovne, podijeliti s drugima, omogućavamo sebi i drugima pravilnu raspodjelu bogatstva i puninu života (2. čitanje).

U Evanđelju se suočavamo s onim što prijeti našem životu – s bolešću i smrću. Isus vraća Jairovu kćer u život i liječi ženu koja boluje od krvarenja. Zato smijemo biti sretni i optimistični, jer živimo u uvjerenju da Bog ne želi našu smrt nego da živimo.

Naš život traje od prvog do zadnjeg daha. Živjeti znači primiti dah života od Boga i na izdisaju ga opet dati Bogu. Naš je život njegov dar. Zapravo bismo si svakog jutra trebali uzeti vremena, mirno udahnuti te moliti: Bože, ti si Stvoritelj moga života, smijem od Tebe primiti život i nositi ga dalje... A navečer u sabranosti pred spavanje moliti: Bože, zahvaljujem Ti za život današnjega dana i povjeravam Ti ga za život ove noći. Ti si moj Bog koji je uvijek uz mene ...

Život nije ništa drugo doli udisaj i izdisaj. Onaj tko disanje doživljava kao život iz Boga i za Boga, taj doživljava da Bog živi u njemu i osjeća čežnju to mirno udisanje i izdisanje omogućiti svim ljudima. Strah, nesigurnost i nemir uzimaju dah i djeluju tako da čovjek bude uzbuđen i smeten.

Ali Isus govori: "Ne boj se; vjeruj samo; ne plači; ustani!" Kad smo toliko bliski Isusu, da s njim udišemo i izdišemo taj dah Božjeg života, onda smo sposobni i činiti ono što je on činio: dopustiti ljudima da pored nas mogu udahnuti. Ako jedni drugima postanemo djelitelji života, možemo promijeniti svijet, a od našega života učiniti blagdan!

Nek naš život bude blagdan! Isusov Duh u našoj sredini, Isusovo djelo u našim rukama, Isusov Duh u našim djelima. Nek naš život ovoga časa i svakoga dana bude blagdan.

Zaključimo današnje razmišljanje da se Isus očituje kao pobjednik nad bolešću i smrću. No njegovi čini - i znakovi njegove božanske moći - upravljeni su samo onima koji mu se mogu pridružiti vjerom.

 

 

Misna čitanja 13. nedjelje kroz godinu (B)

http://www.hilp.hr/liturgija-dana/?god=2018&mj=7&dan=1

Izvor: zupa-kajzerica.com/virc.at/schott.messbuch

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com
tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00 - 18:30 sati:  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija