• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.

Isus Krist (Lk 21, 28)

 

pozdravkrižu

 

Kraljevstvo Božje prebiva u našemu srcu

2. DOŠAŠĆEVNA NEDJELJA (C), 09.12.2018.

> Župne obavijesti

> Tjedni raspored bogoslužja i misnih nakana

> Mise zornice u našoj crkvi (5 slika)

2C adv ivan krstitelj

 

„Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!“ Ovaj zov Ivana Krstitelja nije bio upućen samo ljudima njegova vremena nego ljudima svih vremena, pa i nama, svakom pojedincu i cijeloj zajednici.

Mnogo je toga neravno u svijetu oko nas i u našem vlastitom životu. Sredstva priopćavanja danomice nam donose slike i izvještaje o nepravdi, mržnji, nasilju, oružanim sukobima… Mnogo zla doživljavamo i u svojoj okolini, a i sami smo upleteni u sukobe, svađe, nevjeru, laž. Opterećeni smo grijehom. A u isto vrijeme pozvani smo na suživot s Bogom koji je svet i pravedan, dobar i milostiv.

“Obratite se! Ta približilo se kraljevstvo nebesko!“ – govorio je Ivan koji je naviještao dolazak Isusa Krista. U Kristu je zaista došlo to kraljevstvo istine, pravde, ljubavi i mira. Ono je tu među nama kao ponuda i šansa kojoj se trebamo neprestano otvarati. Valja nam se otklanjati od laži i zla, a priklanjati Božjoj ljubavi i istini, promijeniti svoje mišljenje i ispraviti ljestvicu vrednota.

Bog je tu sa svojom snagom i svojom milošću da nas oslobodi. Ispitajmo svoju savjest i pomirimo se ovih milosnih dana s Bogom i braćom ljudima. Nismo na položajima niti imamo vodeću riječ, ali možemo živjeti s ljudima, provoditi mali život savjesnosti, rada i zalaganja. To su „mali putovi“, ali putovi koji vode spasenju na koje smo pozvani.

Otvorimo se Božjem dolasku. Zaronimo u dubinu Božanske Riječi te otkrivajmo i izgrađujmo svakodnevno kroz ljubav i pomirenje Božje kraljevstvo među nama.

 

Misna čitanja 2. Došašćevne nedjelje (C)

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com
tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00 - 18:30 sati:  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija