• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Ako se, Gospodine, grijehâ budeš spominjao, Gospodine, tko će opstati? Al' u tebe je praštanje da bismo ti služili. 

Psalam 130, 3-4

 

pozdravkrižu

 

Kraljevstvo Božje prebiva u našemu srcu

2. DOŠAŠĆEVNA NEDJELJA (C), 09.12.2018.

2C adv ivan krstitelj

„Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!“ Ovaj zov Ivana Krstitelja nije bio upućen samo ljudima njegova vremena nego ljudima svih vremena, pa i nama, svakom pojedincu i cijeloj zajednici.

Mnogo je toga neravno u svijetu oko nas i u našem vlastitom životu. Sredstva priopćavanja danomice nam donose slike i izvještaje o nepravdi, mržnji, nasilju, oružanim sukobima… Mnogo zla doživljavamo i u svojoj okolini, a i sami smo upleteni u sukobe, svađe, nevjeru, laž. Opterećeni smo grijehom. A u isto vrijeme pozvani smo na suživot s Bogom koji je svet i pravedan, dobar i milostiv.

“Obratite se! Ta približilo se kraljevstvo nebesko!“ – govorio je Ivan koji je naviještao dolazak Isusa Krista. U Kristu je zaista došlo to kraljevstvo istine, pravde, ljubavi i mira. Ono je tu među nama kao ponuda i šansa kojoj se trebamo neprestano otvarati. Valja nam se otklanjati od laži i zla, a priklanjati Božjoj ljubavi i istini, promijeniti svoje mišljenje i ispraviti ljestvicu vrednota.

Bog je tu sa svojom snagom i svojom milošću da nas oslobodi. Ispitajmo svoju savjest i pomirimo se ovih milosnih dana s Bogom i braćom ljudima. Nismo na položajima niti imamo vodeću riječ, ali možemo živjeti s ljudima, provoditi mali život savjesnosti, rada i zalaganja. To su „mali putovi“, ali putovi koji vode spasenju na koje smo pozvani.

Otvorimo se Božjem dolasku. Zaronimo u dubinu Božanske Riječi te otkrivajmo i izgrađujmo svakodnevno kroz ljubav i pomirenje Božje kraljevstvo među nama.

 

Misna čitanja 2. Došašćevne nedjelje (C)

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija