• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.

Isus Krist (Lk 21, 28)

 

pozdravkrižu

 

Bog s nama - po Mariji

4. DOŠAŠĆEVNA NEDJELJA (C), 23.12.2018.

 

> Župne obavijesti

> Tjedni raspored bogoslužja i misnih nakana

> Raspored blagoslova obitelji

 

4C adv

Marija noseći u sebi Mesiju Isusa pohiti u Gorje, u grad Judin i posjeti svoju rođakinju Elizabetu, trudnicu s Pretečom Ivanom Krstiteljem. Bio je to susret dviju najvećih žena u povijesti spasenja koje su vjerujući Božjem planu otkupljenja rodile dvojicu najvećih sinova čovječanstva, Marija Isusa a Elizabeta Ivana. Bila je to radost velika za sve njih.

Ovaj nas događaj uvodi u radost našega Božića koji ćemo već za koji dan slaviti. Sabrat ćemo se zajedno na Polnoćku ili danju Misu, biti ćemo radosni okupljeni u svojim obiteljima. U čestitkama ćemo jedni drugima izraziti svoje prijateljstvo i privrženost. Nemojmo zaboraviti i smetnuti jedno s uma da je Krist došao na svijet kao “Vječno svjetlo“, ali ne u sladunjavosti i nekoj izvitoperenoj nježnosti. On dolazi vršiti volju Očevu, ispuniti naum svoga Oca. A to je put predanja i žrtvovanja, put vjernosti životu i posvemašnja otvorenost Ljubavi koja traži samoprijegor, istiniti izvor duboke radosti.

Nemojmo smetnuti s uma koji je osnovni događaj ovoga blagdana: Krist se utjelovio u našu povijest. Pozvao nas je da se i mi utjelovljujemo u ovo naše vrijeme, da ispunjavamo Božji naum sa svijetom i da poput Marije donosimo svima s kojima se susrećemo istinsku radost.

Hoće li netko biti ovoga Božića obradovan susretom s nama i pomoći, prijateljstvom i privrženošću koju ćemo mu iskazati? Možda to očekuju najviše oni s kojima svaki dan živimo pod istim krovom.

Misna čitanja 4. Došašćevne nedjelje (C)

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com
tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00 - 18:30 sati:  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija