• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Ako se, Gospodine, grijehâ budeš spominjao, Gospodine, tko će opstati? Al' u tebe je praštanje da bismo ti služili. 

Psalam 130, 3-4

 

pozdravkrižu

 

Slavimo li "kršćanski Božić"?

BOŽIĆ - ISUSOVO ROĐENJE, 25.12.2018.

bozic2018web

Uspjeli smo, dragi kršćani! Božić je napokon tu. Bilo je to poput neprestanog maratona. Posljednji tjedni Došašća, a prije toga velike kupovine, obiteljska nervoza, reklame i posebne ponude.

Već tjednima bili smo okruženi zvukom „zvončića“ i bijelim Božićem, svjetlima i zvijezdama, malim anđelima, Kristom djetetom te starim zimskim klaunom nazvanim „djed mraz“. Mediji su već davno počeli slaviti i čestitati sretan Božić, neki čak „sretne blagdane“. Ljubav je najavljena dok ne padnete s nogu. Vrlo važno pitanje: Postoji li "kršćanski Božić"?

Sve to možemo, bez daljnjega, ostaviti iza nas. Konačno, kao posljednja od svih njih, Crkva također slavi Božić. I gotovo da se moramo ispričavati zbog toga što kasnimo, sada 25. prosinca. Jedva da nam je nešto preostalo? Raspoloženje je presušilo, darovi su podijeljeni i pregledani, a uskoro ćemo ostati i bez apetita. Što nam je još ostalo od Božića?

Ostaje nam ono što drugi ne mogu ili ne znaju koristiti ili što ne žele imenovati. Ostaje za nas Bog. Priznanje Boga, koji nas ljude izravno susreće, koji nas želi upoznati i stupiti u kontakt s nama. Čak i ako je na svijet došao samo kao novorođeno dijete, ne upadajmo u napast da ga promatramo kao slatko djetešce u jaslama. Bog je sve drugo nego igračka u jaslama. On je Gospodin. Anđeli to jasno kazuju: „To je Krist, Gospodin.” On je Onaj kojeg su mnogi ljudi odbili na svome pragu i nisu ga primili. Ali drugi koji ga stvarno primaju daje im moć da postanu djeca Božja. Smiju biti Božji domaćini, jer "On je živio među nama". On je ovdje sa svojom riječju i ljubavlju. On je ovdje sa svojim mislima i naputcima.

Neka se na ovaj blagdan rođenja Isusa Krista u nama rodi njegova milost! Neka se nastani ne samo „među nama“, nego doista i – u nama!

Čitanja na Božić - Danja Misa

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija