• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Ako se, Gospodine, grijehâ budeš spominjao, Gospodine, tko će opstati? Al' u tebe je praštanje da bismo ti služili. 

Psalam 130, 3-4

 

pozdravkrižu

 

Čudesan ribolov - tajna naše vjere

5. NEDJELJA KROZ GODINU (C), 10.02.2019.

5C 2019

Današnje evanđelje opisuje čudesan ribolov u Isusovoj nazočnosti na Genezaretskom jezeru. Iz Petrove, tada još Šimunove, lađe Isus poučava mnoštvo koje stoji pokraj jezera te zaključno kaže Petru: „Ne boj se! Odsada ćeš loviti ljude!“

Nije to bio izravan poziv da ga slijedi ali Petar u Isusovoj blizini osjeća svetost Božje nazočnosti. U tom se susretu ipak nešto odlučujuće dogodilo u životu Petra i njegovih drugova, budućih apostola.

Prorok Izaija gledao je Boga u viđenju prije nego je primio proročko poslanje. Apostol Pavao potvrđuje svoju vjeru u uskrslog Krista. On je primio predaju i dalje je prenosi. Apostoli, zadivljeni izvanrednim ribolovom, ostavljaju sve i idu za Kristom. Kad su povjerovali u uskrslog Krista, odlaze i svemu tada poznatom svijetu naviještaju blagovijest spasenja. I kršćanima je neophodno da uzvjeruju u Boga i Krista u trajnoj tajni naše vjere, bez straha od moćnika ovoga svijeta.

Šimun Petar i njegovi prijatelji su u ovom događaju iskusili Isusovu božansku moć i prestrašili se Isusove blizine. Zato ga Isus hrabri i oslobađa od straha i kaže mu: Ne boj se! Isus je uklonio njegov strah i vratio mu unutarnji mir.

Mnogi kršćani često pred ovozemaljskim protuvjerskim „galamdžijama“ imaju strah pokazati javno svoju vjeru. Kako se osnažiti i biti hrabar u svojoj vjeri pokazao je i današnji blaženik Alojzije Stepinac: „Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke, sklopite ih na molitvu pa ćete onda biti najjači!“ Sami smo slabi, ali zajedno s Kristom smo najjači! Kao što reče biskup Egidije Živković: Ne boj se, narode moj!

 

Misna čitanja 5. nedjelje kroz godinu (C)

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija