• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Ako se, Gospodine, grijehâ budeš spominjao, Gospodine, tko će opstati? Al' u tebe je praštanje da bismo ti služili. 

Psalam 130, 3-4

 

pozdravkrižu

 

Samo vjera - i ništa više

27. NEDJELJA KROZ GODINU (C), 06.10.2019.

27C povjerenje

NEDJELJNA DUHOVNA MISAO

Ovih dana se često u misnim čitanjima spominje malenost. Riječ Božja poziva nas da postanemo maleni kao djeca – “Ako se ne obratite i ne postanete kao djeca,

nećete ući u kraljevstvo nebesko“ (Mt 18,3). Oprez! Ne djetinjasti, već kao djeca. A kakva su djeca?

Slobodna od bilo kakvih umjetnih obzira, ne brinu se kako će ispasti pred drugima, nemaju prljavih interesa, u izgubljenosti zovu „tata“ i „mama“, ne srame se plakati, smiju se i raduju, zaborave na vrijeme u igri, nisu opterećeni društvenim statusom…

Svi smo mi bili djeca, svi imamo iskustvo kako je to biti dijete. Kada otac priđe djetetu i raširi ruke, dijete će se s punim povjerenjem baciti u očevo naručje – neće sumnjati da će ga tata pustiti.

Ovo je slika koja nam zapravo predočuje smisao liturgijskih čitanja za ovu nedjelju. Imati neograničeno povjerenje u Boga – prepustiti mu svoje putove, osloniti se na Njega, dozvoliti da me On vodi i nosi – i to unatoč svemu lošemu što mi se događa. Vjerujem Bogu i kad ne osjećam njegovu prisutnost, kada mi sve govori da sam ostao sām, kada sam slijep i gluh za bilo kakav duhovni poticaj, kada ne mogu niti moliti – ako se i tada još uvijek obraćam Bogu kao Ocu – imam vjeru. I poticajne su Isusove riječi koje mi danas govori: „Da imate vjere koliko je zrno gorušičino, rekli biste ovom dudu: ’Iščupaj se s korijenom i presadi se u more!’ I on bi vas poslušao“ (Lk 17,6).

Molimo zajedno s apostolima: Umnoži nam vjeru! U tome nam idealni saveznik može biti molitva Krunice u mjesecu listopadu koji je posebno posvećen našoj nebeskoj Majci Mariji.

Misna čitanja 27. NKG C

 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija