• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

Krist postade poslušan do smrti, smrti na križu. Zato ga Bog preuzvisi i darova mu Ime, Ime nad svakim imenom. 

Pjesma prije Evanđelja na Cvjetnicu (Fil 2, 8-9)

 

pozdravkrižu

 

Bogoslovski oktet počastio župu Kajzerica

Nedjelja, 10.11.2019.

B Oktet Kajz 2Danas je naša župa ugostila Bogoslovski oktet u kojem nastupaju bogoslovi sa zagrebačkog Kaptola. Predvodili su pjevanje na jutarnjoj Misi pa su to ponovili i na župnoj.

Prekrasnim pjevanjem obogatili su misnu liturgiju te zajedno s pukom Božjim svečano i usrdno slavili Gospodina. Na kraju Mise izveli su nekoliko vrhunskih skladbi uz zahvalni pljesak nazočnih nakon svake izvedbe.

Svetu Misu (u 9:00 i 11:00) u suslavlju sa župnikom Željkom Nestićem predvodio je i propovijedao rektor Bogoslovije preč. Anđelko Košćak.

Zapisujemo i zanimljivost da je naš župnik vlč. Željko i sam svojedobno bio član ovog Okteta.

Jedan od bogoslova, na 3. godini Teologije, na kraju Mise je kratko i simpatično iznio svoje dvojbe i borbe s odlukom da se opredijeli za svećeničko zvanje. Nije samo početak bio težak, već je to uvijek trajno opredjeljenje na putu do oltara. A Gospodin uvijek ohrabruje i daruje pozitivnom motivacijom plemenito i iskreno srce. Velikim pljeskom vjernika laknulo je mladom bogoslovu koji je sa smješkom sišao s ambona.

Zaključimo da je to nama župljanima bilo duhovno obogaćenje, a mladim bogoslovima iskustvo da su pjevali u crkvi Rođenja Isusova na Kajzerici u „Hrvatskom Betlehemu“. S razlogom tako nazivamo svoju crkvu jer je najmanja i najsiromašnija u Zagrebu, kao najskromnije Isusovo sklonište u Betlehemu.

Njima velika hvala na današnjem danu, a nama vjernicima nek je poticaj da molimo Gospodina za njihovu ustrajnost i ljubav prema Kristu kojeg slijede i Crkvi kojoj će služiti. 

B Oktet Kajz 1

B Oktet Kajz 3

B Oktet Kajz 4

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija