• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"U Kristu je Bog doslovce zadobio lice i glas, u njemu su život i smrt jednoga konkretnog čovjeka postali autentičan komentar Božje volje."

Papa Benedikt XVI. (citat iz knjige "Sablazan i istine vjere")

 

pozdravkrižu

 

Krist - jedina zvijezda vodilja

BOGOJAVLJENJE  (Sveta Tri kralja), 6. 1. 2020.

bogojavljenje 2020

Svaki čovjek pokušava svoj život planirati. Ipak smjer kretanja ovisi samo djelomično o našoj inicijativi. Mnogo toga što nam se

tijekom našega života događa, što je značajno za nas, dolazi često nepredviđeno. Jednostavno nas zatekne.

Tako mnoge ljudske susrete koji su nam se dogodili nismo planirali. Često smo u životu bili vođeni.

Bogojavljenje je obilježeno nebeskom zvijezdom koja je simbol Božjega vodstva. Zvijezde su mnogima pomogle da stignu do cilja putovanja. I tri kralja bili su vođeni. Slijedili su neobičnu i njima zvjezdoznancima do tada nepoznatu zvijezdu i došli do mjesta rođenja Djeteta Isusa i u njemu prepoznali Boga. I pastiri nisu spontano došli do jaslica, bili su vođeni. Čudo Božjeg vodstva na koncu ih je dovelo do vjere.

I svaki čovjek traži svoj put gdje se ne može zanemariti Božje usmjeravanje. Bog nam dolazi u susret dok toga još nismo ni svjesni.

Postoje putovi koje dobro poznamo: put do škole, radnog mjesta, crkve… Sasvim je drugačije kada razmišljamo o putu našega života. E, tu nam internetska navigacija nije dovoljna.

Na početku ove nove godine ne znamo što će se u njoj događati. Možemo imati ideje, planove i programe. Ne znamo hoće li se iznenada pojaviti neki drugi put, mimo naših planova.

Ovih dana slavimo Kristovo očovječenje. Vjerujemo li doista u taj Božji plan dublje od simpatičnih božićnih pjesmica? Pristajemo li na Božji put s nama? Ne znamo kuda nas sve put vodi, ali s povjerenjem u Božje vodstvo putujemo korak po korak, iz dana u dan. Na našem putu potrebna nam je životna podrška svih onih s kojima nas život veže. A svima nama treba blagoslov i vodstvo Novorođenog Spasitelja koji je naša jedina zvijezda vodilja.

> Misna čitanja na Bogojavljenje

z lin

 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija