• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

 

"Za naše današnje društvo bilo bi dobro kada bi u jednomu danu obitelji ostale zajedno, kada bi se kuću pretvorilo u dom ostvarenja zajedništva u Božjemu miru."

Papa Benedikt XVI. (iz knjige "Isus iz Nazareta") 

 

pozdravkrižu

 

Župnikova uskrsna čestitka

Dragi župljani naše Kajzerice, braćo i sestre u Gospodinu, nakon ove neobične i nesvakidašnje Korizme, prave Korizme, slavimo najveću svetkovinu nas kršćana – Uskrs!

Ono što je sigurno u životu svakog čovjeka jest rađanje i umiranje. To je jedino u što smo sigurni da se ima dogoditi. Često ulažemo vrijeme i brinemo za sve ostalo, što je nestabilno i nestalno, promjenjivo, unatoč svim našim planovima. Često smo opterećeni nebitnim stvarima i lutamo ne nalazeći smiraj, a samo je u Bogu mir dušo moja.

Bogu je stalo da se svi ljudi spase, to mu je jedina želja i zato se daje ubiti za čovjeka kako ga smrt ne bi zaustavila na tom putu već samo preobrazila. Bog nam daje tu mogućnost. Korizma nas je vježbala za tu okrenutost prema Bogu, dala nam je razabirati što je to bitno, a što nebitno ili oko čega se to vrijedi zauzimati. Ovo vrijeme koje živimo daje nam tu mogućnost, više nego ikada – posložiti svoje životne prioritete i uvidjeti što je bitno ili tko je to bitan u mom životu! Za nas kršćane to je Isus Krist – svojom smrću pobijedio je Smrt i osigurao nam mogućnost Vječnog života. Živimo zato radosno svoje kršćanstvo, gledajmo da ne stvaramo neke svoje privatne religije, već bez-kompromisno prihvatimo Put na koji nas zove Isus koji i danas djeluje, kako je i obećao, preko svoje jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve. I Ti si dio tog mističnog Tijela Kristova – Crkve. Sve su to razlozi slavlja Uskrsa. Isus je uskrsnuo, ustao je iz groba, iz sigurne smrti i omogućio nam Život. I to ne bilo kakav, već život sa Bogom.

Svim župljanima želim radostan, blagoslovljen i sretan Uskrs!

O Uskrsu 2020.

Željko Nestić, upravitelj župe  

z lin

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija