Svetac sve djece svijeta

Sveti Nikola u župi Kajzerica, 08.12.2019.

sveti nikola3

Konačno, nakon jednog desetljeća došao je sv. Nikola u „baziliku Rođenja Isusova“, kako reče naš župnik. Posjetio nas je Niko sveti nakon jutarnje mise na oduševljenje malenih i onih malo starijih.

 

U prepunom predvorju naše male crkve bilo je predivno vidjeti dječicu u naručju svojih roditelja, a s njima i malo stariju braću i sestre koji su s nestrpljenjem očekivali dolazak najdražeg sveca sve djece svijeta.

Uz kratki prigodni program i uz pjesmu Nebesa se otvore i anđeli prozbore: ej, veselo tra la la la la, sad će doći Nikola ... pojavio se sv. Nikola s puno slatkiša za najmlađe. Dočekan je s velikim pljeskom. Ni slatkiši nisu toliko bili važni jer im je svu pažnju zaokupio njihov dragi svetac.

Dobri ćemo biti, k nama Niko hiti... pjevala su djeca ozarenih lica i netremice promatrala dragog im sveca s dugom bijelom bradom, dok im je dolazio ususret.

I obećao je Niko sveti opet im doći, budu li dobri bili. Nastade gužva velika, kad su roditelji i djeca hitali učiniti selfie s Nikom svetim, prije nego im nestane iz vidokruga.

Dođi nam opet Niko sveti! Obećanje svoje nemoj do iduće godine zaboraviti! Snježana Šimeg

 

z lin

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija