Župni vjeronauk za krizmanike

UPISI NA ŽUPNI VJERONAUK ŠK. GOD. 2019/20

 

Upisi traju do 13. listopada 2019. (4 tjedna od objave)

 

Pozivamo sve koji žele primiti sakrament Sv. Potvrde (VIII. razred) da se zajedno s jednim roditeljem dođu upisati na pripremne kateheze u Župi u radno vrijeme župnoga ureda. Na upis je potrebno donijeti potvrdu o krštenju (iz župe krštenja) samo:

- ako kandidat nije kršten ili primio Prvu Pričest ovdje na Kajzerici.

 

Vjeroučitelj vlč. Željko Nestić, župnik

 

 

O upisu prvopričesnika na župni vjeronauk vidjeti OVDJE

 

 

'Krizmanici, svojim životom mirišite na Isusa'

Slavlje sakramenta Potvrde, 4. lipnja 2017.

Autor teksta: Robertina Galić

Autor slika: AVI Studio

krizma 2017 1

Krizmanici župe Rođenja Isusova, Zagreb Kajzerica 2017. godine su:

Daria Paula Bajić, Laura Lucija Benčić, Mia Bilušić, Nikola Čavlina, Florijan Petar Ćosić, Rea Ana Đomlija, Anđelko Galić, Nikola Jelaska, Bianca Marija Livajušić, Luka Marčetić, Vedran Moškov, Teo Musa, Marko Perlić, Ema Rajić, Nikolina Remenar, Borna Rukavina, Lara Rukljač, Paula Stojičić, Paola Šmulja, Marta Marija Tolić, Vivian Vučić i Lorena Žgela


U nedjelju 4. lipnja 2017. naša župa Rođenja Isusova imala je ovogodišnje krizmaničko slavlje. Dvadesetdvoje mladih krizmanika primilo je sakrament svete Potvrde. Misno slavlje u zajedništvu sa župnikom vlč. Mijom Šibonjićem predvodio je biskupov izaslanik preč. mr. Marko Kovač koji je podijelio sakrament Potvrde.

Zbor mladih naše župe, uz svoje prijatelje i pratnju na orguljama Silvije Magdalene Šimić, glazbeno je obogatio i uveličao ovaj dan. Onima koji su na svetoj Misi mogli sudjelovati u prvoj lađi naše župne crkve doživljaj je bio uistinu predivan. Nažalost većina obitelji, rodbine i prijatelja koji su misnom slavlju nazočili u ostalim lađama naše crkve bili su uskraćeni za taj doživljaj zbog problema s razglasom i zbog trajnog problema da se fizički ne može vidjeti svetište.

Preč. Marko je, govoreći o različitim darovima koje u životu primamo, krizmanicima tumačio kako je ovaj Dar koji danas primaju vrlo neobičan i poseban. Ovaj Dar ne možemo niti vidjeti, niti opipati, niti je mjerljiv ijednom mjerom. On nije jamstvo sretnog i bezbrižnog života nego vaša snaga za sve situacije koje doživite u životu. To je posljednji Očev dar kojim je dovršeno spasiteljsko djelo, Božje darivanje u Duhu Svetom koje će u nama rađati divne i uvijek nove plodove. Danas ste ovim pečatom dara Duha Svetoga postali Kristovi, njemu ste zauvijek predali svoje živote. Znak križa na vašem čelu kojim danas označavamo pripadnost Isusu neka vam uvijek bude podsjetnik da mirišite na Isusa, poručio je krizmanicima preč. Marko Kovač.

krizma 2017 2krizma 2017 3krizma 2017 4krizma 2017 5krizma 2017 6krizma 2017 7krizma 2017 8krizma 2017 9krizma 2017 10

 

. . .

Krizmanici, 2016.

 

> O slavlju sakramenta Potvrde, 4. lipnja 2016. i imena krizmanika vidi ovdje

> O sakramentu Potvrde opširnije

 

 

Potrebno za sakrament Potvrde:

  • Upisnica
  • Ako kandidat nije kršten ili pričešćen u našoj župi treba donijeti potvrdu o krštenju i pričesti iz župe krštenja;
  • Oni koji imaju namjeru kumovati kod primanja sakramenta Potvrde trebaju iz svoje župe stanovanja donijeti posvjedočenje za kuma ili kumu (ovaj dokument izdaje župni ured na čijem teritoriju kum/a imaju prebivalište; ukoliko župa prebivališta kuma/e nema podataka o primljenim sakramentima, kum/a potvrdu o primljenim sakramentima može podići u župi krštenja na temelju koje će dobiti posvjedočenje);
  • Kum/a kod sakramenta Potvrde (krizme) može biti samo ona osoba koja je primila sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, krizma, euharistija), i ako je u braku da je crkveno vjenčana;
  • Kandidati za Potvrdu su učenici/ce osmog razreda osnovne škole. Za primanje sakramenta Potvrde pripremaju se kroz župni vjeronauk (župnu katehezu) koji se odvija izvan rasporeda redovitog školskog vjeronauka. 

 

> Pismo biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine roditeljima krizmanika

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com
tel.  +385 1 655 02 93

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00 - 18:30 sati: utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija