Životopis župnika

Vlč. Mijo Šibonjić

župnik mijo šibonjić 1

Župnik vlč. Mijo Šibonjić se svojim novim župljanima na Kajzerici predstavio u Župnom listiću (L44) za Božić 2012. godine. Evo što je župnik tada o sebi napisao:

"Dopustite mi da se u kratkim crtama predstavim svima vama: ime mi je Mijo, a prezime Šibonjić. Rođen sam 4. travnja 1954. godine u jednom malom selu Drapnjići kod Tuzle u BiH, od oca Ive i majke Janje koji se ubrzo nakon mog rođenja sele u Slavoniju, u mjesto Otok kod Vinkovaca, gdje sam odrastao i završio osnovnu školu. Nakon osnovne škole odlazim 1969. godine u Zagreb na Šalatu u Dječačko sjemenište, gdje 1973. završavam maturu i počinjem novicijat u Njemačkoj, kao kandidat za Družbu Palotinaca.

Nakon novicijata nastavljam studij teologije u Zagrebu, gdje sam 1980. zaređen za svećenika. Prvu službu vršio sam u Srijemu, u Petrovaradinu, nakon toga u Vinkovcima, od 1995. sam na župi u Zaprešiću, a od 1. kolovoza ove godine (2012.) sam ovdje na Kajzerici kao biskupijski svećenik Zagrebačke Nadbiskupije, jer sam Družbu Palotinaca napustio 1. prosinca 2011.

I evo me sada među Vama, ovdje na Kajzerici, gdje bih želio u potpunosti i što je moguće bolje ispuniti svoje poslanje i zadaću svećenika-župnika koji je ponajprije duhovni upravitelj i "vođa" povjerenih mu vjernika, a onda i prijatelj, suputnik i supatnik na životnom putu koji sve nas vodi jednom cilju, a to je vječni dom našeg nebeskog Oca. Stoga pozivam sve župljane na suradnju i pomoć u ostvarenju ovog zajedničkog cilja!"

Osobito upečatljivo svećeničko služenje našega župnika bilo je u novoosnovanoj župi Blažene Djevice Marije, Kraljice apostola, u Zaprešiću.

U to poratno vrijeme zatiče župu bez župne organizacije i bez crkve. Svojim sposobnostima i vrlo komunikativnim pristupom prema ljudima, kao i dobrim poznanstvima u inozemstvu, vlč. Mijo je izgradio novu crkvu, pastoralni centar i župnu kuću. Ono što je kudikamo važnije izgradio je duhovno župno zajedništvo, kako odraslih, tako djece i mladih.

Vlč. Mijo Šibonjić u nedjelju 5. kolovoza 2012. od dotadašnjeg upravitelja župe fra Josipa Korena preuzima službu župnika župe Rođenja Isusova na Kajzerici u Zagrebu.

Listajući Župni listić (L44) od Božića 2012. župnik je, pišući o održavanju redovitih dnevnih, nedjeljnih i blagdanskih sv. misa, o slavljenju svih drugih sakramenata, osobito krštenja, prve pričesti, krizme i vjenčanja, postavio pitanje:

"Što to točno znači imati stalnog svećenika u svojoj sredini?" i na njega odgovorio: "... vaš će svećenik na poseban način s vama ispratiti na vječni počinak vaše drage pokojne. Sve se to događa i slavi OVDJE na Kajzerici i nemate više potrebu odlaziti u druge crkve i tražiti druge svećenike koji imaju "svoje" župljane i trebaju njima. Kamo god odete vi ste tamo stranci i reći će vam da se obratite u SVOJU ŽUPU, na Kajzerici, jer gdje je svećenik prisutan, oko njega se okuplja zajednica vjernika koja sačinjava jednu vjerničku obitelj koja se naziva ŽUPA.

Stoga vas i molim, dragi moji župljani, da ovo shvatite uistinu kao iskreno obraćanje vašeg novog župnika vama koji trenutačno živite na Kajzerici koja nije više "najmanja" župa u Zagrebu, kako sam to slušao nakon mog dolaska.

Kajzerica, kao župa, ima 26 ulica sa 1995 stanova i 282 obiteljske kuće, što znači da na Kajzerici živi točno 7514 stanovnika, ako je prosjek po stambenoj jedinici 3,3 osobe, a možda je i veći, što ćemo također uskoro saznati sačinjavajući polako ŽUPNU KARTOTEKU sa svim podacima o članovima obitelji naše župe". (pek)

. . .

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com
tel.  +385 1 655 02 93

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

- tijekom tjedna pola sata prije i poslije sv. mise

- nedjeljom poslije župne mise 11:30 - 12:00 sati

- ili uz najavu na telefon 01 655 02 93

Lokacija