Župne obavijesti. Cvjetnica, 5. travnja 2020.

> Započinjemo Veliki tjedan - SVETI TJEDAN. Ovo je tjedan kada slavimo najveća otajstva naše vjere, a to su: Svečani Isusov ulazak u Jeruzalem; Misa Večere Gospodnje; Obredi Velikoga petka; Vazmeno bdijenje; Uskrs.

> Nadbiskup Josip Bozanić je donio Odredbe po kojima se - u ovim trenutačno izvanrednim okolnostima - slave ovi sveti dani, a te odredbe možete pronaći na ovoj župnoj web stranici. Kao i do sada, imat ćemo prijenos bogoslužja iz naše crkve preko YuoTube kanala naše župe - prema sljedećem rasporedu:

 

VELIKI ČETVRTAK - MISA VEČERE GOSPODNJE u 19:00

VELIKI PETAK - SPOMEN MUKE GOSPODNJE u 19:00

VELIKA SUBOTA - VAZMENO BDIJENJE U 20:00

USKRS - NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA u 11:00

 

> Hvala svim darovateljima za potrebe rada Župe!

 

z lin

 

Iz Odredbi našega Nadbiskupa izdvajamo dvije napomene:

1)  "Premda su već najavljena slavlja prve svete pričesti u župama i premda su određeni datumi sakramenta svete potvrde, u nastalim okolnostima ih nije moguće organizirati te vas ovime obavještavam da se sva ta slavlja odgađaju za novi datum. ..."

2)  "Glede eventualnog blagoslivljanja jela za Uskrs, ovime se ovlašćuje roditelje (oca i majku), predstojnicu ili predstojnika kuće, da u svojim kućama nakon zajedničke molitve Očenaš, zazove Božji blagoslov, a župnici i drugi svećenici će nakon Euharistije u crkvi moliti blagoslov za sve. Pritom se također izostavlja škropljenje blagoslovljenom vodom. Dovoljna je molitva i znamenovanje križem."  

 

Pastoralne smjernice - odredbe možete opširnije vidjeti u nastavku.

 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com


tel.  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak, subota i po dogovoru 

Lokacija