• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Za sebe si nas stvorio, Gospode, i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi."

Sveti Augustin

pozdravkrižu

 

Živjeti na Kristovu izvoru sebedarja

20. nedjelja kroz godinu (C), 2016.

20C

Krist je kroz svu povijest znak protivljenja. Šimunova najava Marijina Sina kao svjetla i znaka protivljenja predstavlja Mesiju koji neće provocirati i nepromišljeno pretvarati bližnje u svoje protivnike, ali neće praviti ni kompromise. Krist nije došao ljude uspavati u njihovu lijepom "miru", već ih poziva na preobrazbu, na rad za druge. A takvi su uvijek znak protivljenja. Tijekom cijele povijesti spasenja proroci su bili neshvaćeni i progonjeni. Ali Bog ih nikad nije napustio.

Evanđelje polazi od temeljne činjenice da pravo kršćanstvo u nasljedovanju Isusa Krista nikada ne može biti udobna građanska religija. Kršćanstvo je prije svega vjera i odnos s Bogom. Radikalnost Isusove poruke ne smije se umanjivati. Njegove riječi i djela automatski zahtijevaju odluku i time ujedno razlikuju duhove. Naprotiv, prava odlučnost je često neugodna, bolna i dovodi do pravih razdora i podjela u najužim ljudskim odnosima.

Opredijeliti se za Krista znači poći njegovim putem i ostvariti u svom životu Njegove ideale sebedarja za druge do kraja, do smrti i uskrsnuća.

Prema takvom Isusu nitko ne ostaje ravnodušan. U takvog Isusa vjerujemo i uz Njega ostajemo i onda kad mnogi govore da to „nije moderno“, jer dao nam je primjer kako ustrajati i unatoč svim ovozemaljskim smicalicama ostati vjerni svom krsnom zavjetu; unatoč protivljenjima usvojiti kršćanski svjetonazor i živjeti na Kristovu izvoru sebedarja. (pk)

 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota,

te po dogovoru

 

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa: 9:00

Župna misa: 11:00

Večernja misa: 18:30

 

Lokacija