O molitvi

Molitvom u tišini razgovaram sa svojim Bogom

molitva2

Okolnosti vremena u kojem živimo ne ostavljaju puno prostora za tišinu, sabranost i molitvu. Za taj se prostor u našoj životnoj svakodnevici moramo izboriti. Uspjeh nam jamči samo ljubav, a i volja. Ako nekoga ljubim, ne mogu s ljubljenom osobom biti u šutnji; ako nešto želim, onda ću nešto u vezi s tim i poduzeti. Tako je s mnogim stvarima u našim životima, Dakle, na poseban način želim se u svom danu susresti sa svojim Bogom, Ocem nebeskim. 

Svaki vjernik u različitim životnim prilikama i neprilikama obraća se Bogu i upućuje mu molitve koje mu u tom trenutku izviru iz dubine duše. U katoličkoj Crkvi postoje temeljne molitve koje su jedan od načina kako možemo zadobiti Božju naklonost i blagoslov. Ako se grijehom udaljimo od Boga molitva je lijek koji čovjeka udaljuje od zla i ponovno vraća natrag u Božji zagrljaj. Moliti možemo svugdje i svagda, za sebe i za druge, žive i mrtve. Biblija nas poučava u tome. 

Način uzorne molitve pokazao nam je Isus Krist. Prvi svjedoci njegova molitvenog odnosa s Bogom prepoznali su najprije apostoli a potom i njihovi sljedbenici kroz sva kršćanska vremena.

Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina Čovječjega. (Luka 21,36)

Kada dođe onamo reče im: "Molite da ne padnete u napast!" (Luka 22,40).

"Molitva poniznog prodire kroz oblake i on nema mira dok ona ne dođe do Boga" (Sirah 35,17). pek 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ul. IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

ŽUPNI URED

ureduje: utorkom, četvrtkom i petkom

17:00 - 18:00

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija