Životopis župnika, Krunoslav Kolar

Vlč. Krunoslav Kolar

29.08.2021. – 

Krunoslav Kolar župa Kajzerica 29.08.2021

Vlč. Krunoslav Kolar, prva župnička misa na Kajzerici, 29. kolovoza 2021.

 

U nedjelju, 29. kolovoza 2021., župnoj zajednici na Kajzerici u Zagrebu predstavio se novi župnik vlč. Krunoslav Kolar. Njegov prvi pozdrav župljanima Kajzerice možete vidjeti OVDJE.

Naš novi župnik prije dolaska u našu župu bio je na službi kao župni vikar u Župi sv. Petra u Zaprešiću. Dolaskom u našu župu započinje njegova župnička služba.

Što je vlč. Krunoslav o svojem svećeničkom pozivu izrekao kao mladomisnik, prije četiri godine, možete pročitati dalje u ovom tekstu.

 

Bog nikada nije odustao od mene

Svaki je poziv jedinstvena priča i nije uvijek lako proniknuti njegove početke. Nisam poput Abrahama čuo glas s neba niti sam poput Mojsija imao iskustvo gorućeg grma. Ali prepoznao sam poziv na nešto više od onoga što sam do tada bio, da me Bog poziva u jednu avanturu koja će zauvijek promijeniti moj život.

Čitajući svetopisamske tekstove jednostavno sam shvatio kako je to živi govor i kako je u određenom trenutku putem te pisane riječi Bog odlučio progovoriti mi što i kako dalje.

Ja sam imao svoje planove i nisam bio spreman na tako nešto. Trebalo mi je više od dvije godine da izustim svoj „Evo me!“ i odvažim se krenuti putem kojim sada hodam.

Moj put nije bio klasičan, tj. nisam nakon osnovne škole upisao Klasičnu gimnaziju i Međubiskupijsko sjemenište, već sam svoj životni put vidio u informatičkim vodama. Tako sam nakon srednje škole završio studij informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Nakon nekog vremena bezuspješne potrage, konačno sam dobio i zaposlenje u jednoj privatnoj tvrtki uz ugovor na neodređeno. Moj životni plan išao je svojim tijekom, nedostajalo je još samo formirati obitelj.

Ali Netko je imao drugačiji plan i tražio od mene da poput galilejskih ribara ostavim ono što mi je pružalo egzistencijalnu sigurnost te da krenem u jednu neizvjesnost koračajući ipak sigurnim Putem.

Nisam ništa bolji od Petra koji je rekao: „Idi od mene! Grešan sam čovjek, Gospodine!“ (Lk 5,8). Unatoč tomu, On nije odustao od mene, a ne odustaje ni danas, iako zna sve moje slabosti i nedostatke, te mi i dalje pokazuje kako ima povjerenja u mene.

Ne znam kako će se dalje odvijati moja avantura s Bogom koja će prezbiterskim ređenjem dobiti novu dimenziju.

Najbitnije je ipak, da se ona sa svima koji će mi biti povjereni dovrši u Gospodinu koji je svjetlost i spasenje svakoga čovjeka.

 

Krunoslav Kolar iskaznica

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ul. IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

ŽUPNI URED

ureduje: utorkom, četvrtkom i petkom

17:00 - 18:00

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija