Obavijesti za mlade

Susret za mlade održava se u terminu kako je navedeno u župnim obavijestima.

 

. . .

 

U nedjelju, 19. ožujka 2023., u 19:30 održava se kateheza za mlade pod nazivom "Ikona - prozor u vječnost.

Što su svete ikone, kako nastaju, koji je njihov teološki značaj, kako se ispravno štuju, kako se ikone čitaju, kao i druge informacije o ikonama, mladi mogu saznati na katehezi koja otvara vidike prema kršćanskom Istoku.

. . .

 

U nedjelju, 19. veljače 2023., održava se kateheza za mlade pod nazivom "Istočne Katoličke Crkve - jedinstvo vjere u bogatstvu obredne različitosti".

Kateheza donosi osnovne informacije i s Rimom sjedinjenim Crkvama Istoka s nakanom upoznavanja cjelovitosti katoličke Crkve. 

Pozivamo mlade da se odazovu na katehezu!

. . .

 

Kateheza za mlade u prosincu 2022.

Zbog brojnih aktivnosti, župnih ispovijedi u dekanatu te priprema za božićne blagdane, u prosincu neće biti kateheza za mlade.

Očekuje se redovito pohađanje nedjeljne i blagdanske svete mise. 

 

 

. . .

 

Kateheza za mlade

U nedjelju, 13. studenoga 2022. nakon večernje mise pod nazivom "Dokazi nadnaravnoga: čudesne pojave i fenomeni u Crkvi".

 

07.10.2022. 

U subotu, 15. listopada 2022. u 19:30 održava se kateheza za mlade koju će voditi vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

 

24.06.2022. 

U subotu, 17. rujna 2022. u Bjelovaru će se održati Susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom "Gore srca". Na susretu mogu sudjelovati mladi od navršene petnaeste do tridesete godine života. Detalje možete saznati u župnom uredu gdje se mladi mogu prijaviti do 8. kolovoza. Prilikom prijave potrebno je popuniti odgovarajuću suglasnost koju punoljetni ispunjavaju sami dok za maloljetne suglasnost daju njihovi roditelji. Kod prijave plaća se kotizacija u iznosu od 40 kn, dok će troškove prijevoza podmiriti župa.

Prijave za ovaj SUSRET su u župnom uredu, a detalje možete pronaći na župnoj oglasnoj ploči, također i na web stranici: www.shkm.hr

10.06.2022. 

U nedjelju, 19. lipnja, u 19:30 je Deseta, ujedno i posljednja, kateheza za mlade u sklopu katehetskog niza „Dati obrazloženje nade“ koji se bavi apologetikom. Tema katehetskog susreta je „Život poslije života: mit ili istina?“ Postoji li doista besmrtna duša i život nakon smrti, što su raj, čistilište ili pakao te što će se dogoditi o uskrsnuću mrtvih kao i odgovore na druga pitanja iz područja eshatologije, mladi mogu doznati sljedeće nedjelje na katehezi.

14.05.2022.

U nedjelju, 22. svibnja, u 19:30 održava se Deveta kateheza za mlade u sklopu katehetskog niza „Dati obrazloženje nade“ koji se bavi apologetikom.

Tema katehetskog susreta je „Katolički moral: gušenje slobode ili njeno ostvarenje?"

Kateheza obrađuje izabrana područja moralne teologije te se daju odgovori na aktualna pitanja: Zbog čega su kontracepcija, pobačaj, umjetna oplodnja, eutanazija, homoseksualnost te rastava i ponovna ženidba u Katoličkoj Crkvi nedopustivi? 

29.04.2022.

U nedjelju, 8. svibnja, u 19:30 održava se Osma kateheza za mlade u sklopu katehetskog niza „Dati obrazloženje nade“ koji se bavi apologetikom.

Tema katehetskog susreta je „Štovanje Marije, svetaca, relikvija i kipova: idolopoklonstvo ili pravovjerje?“

Je li pogrešno štovati Mariju, koje su marijanske dogme i što one znače, umanjuju li sveci Kristovo posredništvo i treba li im se uopće moliti, je li čašćenje relikvija magijski čin ili izraz biblijski utemeljene pobožnosti, te je li uporaba kipova i slika idolopoklonstvo ili je svetopisamski opravdana…?

Odgovore na ova i druga pitanja mladi mogu saznati u najavljenu nedjelju, nakon večernje mise. 

15.04.2022.

U nedjelju, 24. travnja, u 19:30 održava se Sedma kateheza za mlade u sklopu katehetskog niza "Dati obrazloženje nade" koji se bavi apologetikom.

Tema katehetskog susreta je "Sakramenti: plod katoličke domišljatosti ili biblijski utemeljeni?"

Što su sakramenti i zašto ih ima sedam, koje je djelovanje pojedinog sakramenta, koji su biblijski temelji za krštenje male djece, zašto se treba ispovijedati svećeniku, što se događa na euharistiji, zašto svećenici žive u celibatu, zašto žene ne mogu biti svećenice, zašto je sakrament ženidbe moguć samo između muškarca i žene te odgovore i na druga pitanja mladi mogu saznati u nedjelju, 24. travnja, nakon večernje mise.

04.03.2022.

U nedjelju, 13. ožujka 2022. u 19:30 održava se Šesta kateheza za mlade u sklopu katehetskog niza Dati obrazloženje nade koja se bavi apologetikom, tj. razumskom i svetopisamskom argumentacijom i obranom katoličke vjere.

Tema katehetskog susreta je: Crkva - ostvarenje Božje ili ljudske volje? Što je Crkva, je li Krist doista htio utemeljiti Crkvu i njezinu hijerarhiju, koji je odnos Crkve prema izabranom narodu, koja su značenja bitnih obilježja Crkve .... kao i odgovore na druga pitanja doznajte u naznačenoj katehezi za mlade.

07.01.2022.

U nedjelju, 16. siječnja, u 19:30 održava se Četvrta kateheza za mlade u sklopu katehetskog niza Dati obrazloženje nade koja se bavi apologetikom, tj. razumskom i svetopisamskom argumentacijom i obranom katoličke vjere. Tema katehetskog susreta je Isus Krist – Bogočovjek ili samo čovjek?  Pozivamo mlade da se odazovu na ovu katehezu te se pomnije upoznaju s vjerom i naukom Katoličke crkve.

 

Kamp za mlade na otoku Prviću

Najavljujemo ljetni duhovni kamp za mlade naše župe koji organiziramo na otoku Prviću, u razdoblju od nedjelje 27. lipnja do nedjelje 3. srpnja 2021. Pozivamo sve zainteresirane mlade, od krizmanika na dalje, da se prijave za sudjelovanje, najkasnije do 20. travnja 2021. Cijena ljetovanja je 980 kuna, a za drugoga člana iz iste obitelji 490 kuna. Nakon isteka roka za prijavu organizirat ćemo prikupljanje dobrovoljnih priloga župljana koji žele novčano poduprijeti ovu inicijativu. Tako prikupljena sredstva umanjit ćemo navedenu cijenu ljetovanja. U informativnom letku koji možete uzeti u crkvi naći ćete više pojedinosti.

 

Ljetni duhovni kamp otok Prvić 2021

"Što god vam rekne, učinite!"

PRIPREMNA KATEHEZA ZA ANIMATORE SHKM 2020

 

shkm1

Prošloga četvrtka, 12. ožujka, u našoj je Župi započeo ciklus kateheza koje su namijenjene pripremi sudionika za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se ove godine održati u Zagrebu. Tema prve kateheze bila je Svadba u Kani. Pozivu na susret odazvali su se svi mladi koji su se prijavili za sudjelovanje, kao i svi župni animatori.

Više članaka ...

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ul. IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

ŽUPNI URED

ureduje: utorkom, četvrtkom i petkom

17:00 - 18:00

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija