Hodočašće u Krašić i Pribić, 8. listopada 2022.

Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira u subotu, 8. listopada 2022. hodočašće u Krašić i Pribić. Polazak je u 7:30 sati ispred Osnovne škole Kajzerica, a povratak oko 16:00 sati. Cijena prijevoza je 60 kuna. Pojedinosti možete vidjeti na oglasnoj ploči ispred crkve, a prijave su kod gđe. Adele Bašić, mob. 098.1690240.

Obitelj Terzić gradi Crkvu na Kajzerici

Krštenje petog djeteta obitelji Terzić

 

Peti krštenik Terzić na Kajzerici1

Župa Rođenja Isusova na Kajzerici na Drugu vazmenu nedjelju (24. travnja 2022.) postala je bogatija za novog člana, Kristijana Ivana, petog djeteta u obitelji Slavena i Danijele Terzić. Misno slavlje s krštenjem predslavio je preč. Marko Kovač, vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu. Slavlje je okupilo velik broj župljana u prostorima župe u kojoj još nema adekvatne crkve, ali u kojoj Crkva kao zajednica raste u broju i vjeri. Obitelj Terzić tome doprinosi.

Peti krštenik Terzić na Kajzerici2

U svojoj homiliji preč. Kovač istaknuo je kako su apostoli Kristovom smrću doživjeli razočaranje te su u strahu od židovskih vjerskih vođa zatvorili vrata. No njihov je strah nestao i prerastao u radost kada im se ukazao Uskrsli koji ih obdaruje svojim mirom. Odgajanje djeteta svojevrstan je izazov koji ponekad izaziva zabrinutost i strah, ali se u Kristu pronalazi snaga da se taj poziv izvrši u povjerenju prema Bogu.

Tijekom krsnog obreda krstitelj je pojašnjavao simboliku pojedinih čina sakramenta krštenja. Polijevanje vodom je uranjanje krštenika u dubine Trojedinoga Boga. Pomazanjem krizmanim uljem krštenik postaje Božji pomazanik poput Isusa Krista, a bijela haljina zaogrnutost je Kristom te poziv na čuvanje čistoće duše. Krsna svijeća upaljena na uskrsnoj svijeći ohrabruje i obvezuje roditelje i kumove da se njihovim primjerom u djetetovu životu to Kristovo svjetlo nikada ne ugasi.

Peti krštenikTerzić na Kajzerici3

Na kraju slavlja upravitelj župe vlč. Krunoslav Kolar zahvalio je preč. Marku Kovaču na dolasku i upućenim poticajnim riječima te je čestitao roditeljima, ali i cijeloj zajednici na novom članu, čemu se pridružio i predslavitelj koji je u ime Zagrebačke nadbiskupije obitelji Terzić uručio prigodni dar.

Neka slavlje krštenja Kristijana Ivana Terzića bude poticaj i drugim mladim obiteljima da se otvore novim životima kojima će obogatiti i oplemeniti od Krista utemeljenu Crkvu i našu domovinu Hrvatsku.

Medijska skupina župe Rođenja Isusova

 

 

Proslava Božića u župi Rođenja Isusova na Kajzerici

25.12.2021.

Božić 2021. na Kajzerici 3

Župa Rođenja Isusova na Kajzerici u Zagrebu na svetkovinu Božića ujedno slavi i župnu svetkovinu. Za ovaj dan, 25. prosinca 2021. godine, župljani su se pripremali tijekom došašća misama zornicama u 6:00 sati nakon kojih je slijedilo jednosatno klanjanje pred Presvetim u tišini, a svaki dan je postojala i mogućnost za ispovijed.

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Župni ured je otvoren utorkom, četvrtkom  i petkom od 17:00 do 18:00.

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija