Hodočašće u Krašić, 4. veljače 2023.

U sklopu devetnice na čast bl. Alojziju Stepincu naša župa hodočasti u Krašić u subotu, 4. veljače 2023. Polazak je u 9.00 sati s parkirališta kod škole na Kajzerici.

Po dolasku u Krašić izmolit ćemo pobožnost križnog puta, nakon čega slijedi obilazak Spomen-doma bl. Alojzija Stepinca te sveta misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

Po odlasku iz Krašića posjetit ćemo grkokatoličku crkvu Blagovijesti u Strmcu Pribićkom gdje se čuvaju relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića. U planu je posjet grkokatoličkoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Jastrebarskom gdje se čuvaju relikvije svetog starca Šimuna. Cijena hodočašća po osobi je 10 €, a prijave su u župnom uredu.

Hodočašće u Rim, 1.-6. svibnja 2023.

Naša župa hodočasti u Rim od 1. do 6. svibnja 2023. Osim u Rim, hodočastimo u Assisi, Casciu, Montecassino, Orvieto i Padovu.

Cijena hodočašća je 460 €, a uključuje prijevoz autobusom, boravišne pristojbe, pet polupansiona, sve predviđene ulaznice te stručno vodstvo. Prijave za hodočašće su u župnom uredu.

Do 15. veljače mogu se prijaviti isključivo župljani župe Rođenja Isusova, a nakon toga i ostali zainteresirani za hodočašće.

 

Obavijest o odgodi blagoslova obitelji

Dragi župljani,

kao što vam je već poznato, ovih dana za vrijeme blagoslova obitelji uhvatila me viroza. Iako sam se nadao da će ista popustiti, današnja misna slavlja pokazala su mi da nisam prikupio potrebnu snagu da bih mogao pohoditi vaše obitelji. Stoga vas ovim putem obavještavam da se blagoslov obitelji predviđen za naredna četiri dana odgađa.

Blagoslov obitelji u ulicama Stjepana Bencekovića, Radoslava Cimermana te svim Južnim obalama bit će u subotu, 7. siječnja od 9.30 sati. Naknadno ću vas ovim putem obavijestiti o rasporedu blagoslova, tj. kojim će se redom u tim ulicama blagoslivljati. Tom prigodom pomoći će mi još dvojica ili trojica svećenika da bi se obitelji u predviđenim ulicama mogle blagosloviti toga dana.

Iz gore navedenog razloga, 7. siječnja neće biti naknadnog blagoslova obitelji. Stoga molim one koji su se prijavili za taj datum da za naknadni blagoslov odaberu subotu, 14. ili 21. siječnja.

Zahvaljujem vam na razumijevanju i molim da ovu obavijest podijelite s onima koji nisu toliko vični u korištenju informacijskim tehnologijama.

Hvala vam na vašoj brizi i molitvama!

Želeći vam sretnu 2023. godinu, zazivam na vas Božji blagoslov!

vlč. Krunoslav Kolar, župnik

 

> Odgoda blagoslova obitelji.2023.pdf

> Odgoda blagoslova obitelji

> Raspored blagoslova obitelji 7. siječnja

 

Obavijest glede naknadnog blagoslova obitelji

Naknadni blagoslov obitelji bit će još samo u subotu, 21. siječnja 2023. od 9:30. Za naknadni blagoslov moguće se prijaviti prije ili nakon svetih misa radnim danom, elektroničkom poštom ili telefonom u uredovno vrijeme župnog ureda.

Hodočašće u Krašić i Pribić, 8. listopada 2022.

Molitveni vijenac Kraljice obitelji organizira u subotu, 8. listopada 2022. hodočašće u Krašić i Pribić. Polazak je u 7:30 sati ispred Osnovne škole Kajzerica, a povratak oko 16:00 sati. Cijena prijevoza je 60 kuna. Pojedinosti možete vidjeti na oglasnoj ploči ispred crkve, a prijave su kod gđe. Adele Bašić, mob. 098.1690240.

Obitelj Terzić gradi Crkvu na Kajzerici

Krštenje petog djeteta obitelji Terzić

 

Peti krštenik Terzić na Kajzerici1

Župa Rođenja Isusova na Kajzerici na Drugu vazmenu nedjelju (24. travnja 2022.) postala je bogatija za novog člana, Kristijana Ivana, petog djeteta u obitelji Slavena i Danijele Terzić. Misno slavlje s krštenjem predslavio je preč. Marko Kovač, vikar za pastoral i kancelar Nadbiskupskoga duhovnog stola u Zagrebu. Slavlje je okupilo velik broj župljana u prostorima župe u kojoj još nema adekvatne crkve, ali u kojoj Crkva kao zajednica raste u broju i vjeri. Obitelj Terzić tome doprinosi.

Peti krštenik Terzić na Kajzerici2

U svojoj homiliji preč. Kovač istaknuo je kako su apostoli Kristovom smrću doživjeli razočaranje te su u strahu od židovskih vjerskih vođa zatvorili vrata. No njihov je strah nestao i prerastao u radost kada im se ukazao Uskrsli koji ih obdaruje svojim mirom. Odgajanje djeteta svojevrstan je izazov koji ponekad izaziva zabrinutost i strah, ali se u Kristu pronalazi snaga da se taj poziv izvrši u povjerenju prema Bogu.

Tijekom krsnog obreda krstitelj je pojašnjavao simboliku pojedinih čina sakramenta krštenja. Polijevanje vodom je uranjanje krštenika u dubine Trojedinoga Boga. Pomazanjem krizmanim uljem krštenik postaje Božji pomazanik poput Isusa Krista, a bijela haljina zaogrnutost je Kristom te poziv na čuvanje čistoće duše. Krsna svijeća upaljena na uskrsnoj svijeći ohrabruje i obvezuje roditelje i kumove da se njihovim primjerom u djetetovu životu to Kristovo svjetlo nikada ne ugasi.

Peti krštenikTerzić na Kajzerici3

Na kraju slavlja upravitelj župe vlč. Krunoslav Kolar zahvalio je preč. Marku Kovaču na dolasku i upućenim poticajnim riječima te je čestitao roditeljima, ali i cijeloj zajednici na novom članu, čemu se pridružio i predslavitelj koji je u ime Zagrebačke nadbiskupije obitelji Terzić uručio prigodni dar.

Neka slavlje krštenja Kristijana Ivana Terzića bude poticaj i drugim mladim obiteljima da se otvore novim životima kojima će obogatiti i oplemeniti od Krista utemeljenu Crkvu i našu domovinu Hrvatsku.

Medijska skupina župe Rođenja Isusova

 

 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

ŽUPNI URED

ureduje utorkom, četvrtkom i petkom

od 17:00 do 18:00

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija