Štovanje Božjega milosrđa

 

MOLITVENA ZAJEDNICA

štovatelja Božjega milosrđa

Ivan Pavao II.

Župa Rođenja Isusova - Kajzerica

 

Pozivamo SVE zainteresirane koji se žele uključiti u molitvenu zajednicu Ivana Pavla II. da dođu na prvu molitvu u ponedjeljak 7. listopada 2019. u 19:15.

Zajednica će se okupljati ponedjeljkom (19:15 - 20:00).

 

ŠTOVANJE BOŽJEGA MILOSRĐA

Pet je glavnih oblika štovanja Božjega milosrđa koji čine temelj ove pobožnost:

 

Božje milosrđe 2 

 

1. Svetkovina Božjega milosrđa

Najznačajniji od svih oblika pobožnosti Božjem milosrđu koji su objavljeni s. Faustini. O svetkovini joj je Gospodin Isus prvi put govorio 1931. godine, u Płocku, kada je izrazio svoju želju da bude naslikana slika: Ja želim da bude svetkovina Milosrđa. Želim da ta slika koju ćeš naslikati kistom bude svečano posvećena u prvu nedjelju po Uskrsu. Ta nedjelja treba biti svetkovina Milosrđa. (Dn 49)

 

2. Slika Milosrdnog Isusa, tj. Božjega milosrđa

Slika ne predstavlja samo Božje milosrđe, već ima i ulogu znaka koji podsjeća na obvezu kršćanskog pouzdanja u Boga i djelatne ljubavi prema bližnjima.

Po toj ću slici udijeliti mnoge milosti dušama pa neka joj svaka duša može pristupiti. (Dn 570)

 

3. Krunica Božjega milosrđa

Moleći ovu krunicu prikazujemo Bogu Ocu Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Isusa Krista kao zadovoljštinu za grijehe svoje, svojih bližnjih i cijeloga svijeta, sjedinjujući se sa žrtvom Isusovom i pozivajući se na ljubav kojom Otac Nebeski daruje Svoga Sina, a po njemu i sve ljude.

 

4. Sat milosrđa

Gospodin Isus zatražio je štovanje sata njegove smrti: Uvijek kada čuješ da otkucava tri sata, uroni u moje milosrđe, slavi ga i hvali. Zazivaj njegovu svemoć na cijeli svijet, a osobito na bijedne grješnike, jer je u tom času bilo širom otvoreno za svaku dušu. (Dn 1572)

U tom satu obavi križni put ako ti to dopuštaju obveze; a ako ne možeš moliti križni put onda bar na kratko uđi u kapelicu i časti moje srce koje je puno milosrđa u Presvetom Sakramentu; a ako ne možeš otići ni u kapelicu, saberi se na molitvu ondje gdje jesi, pa bilo i samo na kratak trenutak. (Dn 1572)

U tom satu možeš isprositi sve za se i za druge; u tom satu sav je svijet zadobio milost: Milosrđe je pobijedilo Pravednost. (Dn 1572)

 

5. Širenje štovanja Božjega milosrđa

Duše koje šire slavu mojega milosrđa, štitit ću cijeli život, kao majka svoje dojenče; a u času smrti neću im biti Sudac, već milosrdni Spasitelj.” (Dn 1075)

 

z lin

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija