"Što god vam rekne, učinite!"

PRIPREMNA KATEHEZA ZA ANIMATORE SHKM 2020

 

shkm1

Prošloga četvrtka, 12. ožujka, u našoj je Župi započeo ciklus kateheza koje su namijenjene pripremi sudionika za Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se ove godine održati u Zagrebu. Tema prve kateheze bila je Svadba u Kani. Pozivu na susret odazvali su se svi mladi koji su se prijavili za sudjelovanje, kao i svi župni animatori.

Susret smo započeli molitvom našoj nebeskoj majci Mariji, čijem smo Bezgrješnom Srcu posvetili i predali čitavo svoje biće, misli i djela te smo zazvali zagovor zaštitnika našeg susreta, blaženih Alojzija Stepinca i Ivana Merza.

Kratko međusobno upoznavanje kada je svatko od nas rekao nešto o sebi bilo je uvod u igru „Voćna salata“ koja nas je sve nasmijala i opustila. Kako bismo se pripremili za sljedeći dio susreta, otpjevali smo pjesmu „Gospodine, ti si pastir moj“, a osobito bih istaknula sljedeće riječi psalma: Na vrutke me tihane vodiš i krijepiš dušu moju, stazama pravim ti me upravljaš, radi imena svojega, koje su bile izvrsna uvertira za evanđeoski tekst koji smo čitali.

Upravo je Riječ Božja, uz Euharistiju, taj tihani vrutak” iz kojeg teku rijeke žive vode u žedne duše kako bi i one postale pitkim izvorom koji struji u život vječni. Bio nam je taj evanđeoski tekst – Živa Voda - tema za razmatranje po skupinama, a potom i osobno osluškivali što nam poručuje. Svoja evanđeoska promišljanja razmijenili smo završno u međusobnom razgovoru te svi zajedno otpjevali himnu susreta.

Na kraju susreta smo se okupili pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te Gospodinu zahvalili na zajedništvu i svim plodovima našeg susreta i zamolili ga da nas čuva i prati na našem putu.

shkm2

shkm3

shkm4

Službeni dio susreta je završio, ali međusobno opušteno upoznavanje je uvijek zanimljivo, pogotovo uz fine kolače, fritule i muffine koje su pripremile vrijedne ruke naših majki i očeva. Svi smo bili oduševljeni kako je susret protekao te smo, zahvalni Gospodinu na svemu što nam je darovao, radosni otišli svojim kućama nestrpljivo iščekujući sljedeći susret. (Iva Škarica)

 

z lin

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija