• 980x300 crkva lijeva strana

 • 980x300 crkva izvana

 • 980x300 kajz pan1

Sv.  Franjo Asiški

pozdravkrižu

 

Bogojavljenje u Raspetome

10. travnja 2022.

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE - CVJETNICA

10042022 Cvjetnica.Raspeće Giambattista.Tiepolo

Autor slike: Giambattista Tiepolo

DUHOVNA MISAO. CVJETNICA

Isusova žrtva, koju proslavljamo pashalnim misterijem, a u koji nas uvodi Nedjelja Muke Gospodnje, bila je najveće Bogojavljenje u povijesti ljudskog spasenja.

Na križu Bog nije objavio svoju svemoć, kao primjerice kod stvaranja ili izlaska iz Egipta, već je na križu Bog objavio svoju nemoć pred onim što on u sebi jest. A on je u sebi ljubav koja se daje za druge. Bog je savršen i ništa osim njega nije mu bilo potrebno.

Upravo ljubav ga je nagnala da stvori nebeska i zemaljska bića kojima je vrhunac čovjek, samo zato da bi Ljubav, tj. samoga sebe podijelio s drugima. I kada mu je čovjek na ljubav odgovorio sebeljubljem kojim je Boga želio maknuti i sebe proglasiti bogom, on nije odustao od čovjeka već je sam postao čovjekom da nas pobožanstveni.

To otajstvo preveliko je za naš razum i koliko god ga nastojali dokučiti, i dalje će biti otajstvo koje se pak najjednostavnije tumači kao Božja ljubav. Isusova muka govori nam kako nakon kušnji, boli i same smrti dolazi ono što je vječno i jedino vrijedno, a to je život s Bogom i u Bogu. Križ i njegovo prihvaćanje srcem jedini je način kako se uzdići u nebo, kako postići vlastito uskrsnuće. Kada je Isus umro na križu rasporila se hramska zavjesa iza koje se skrivalo svetište. Time se želi reći kako se u Raspetom Isusu Bog potpuno objavio i otvorio nam pristup sebi, jer više nema zastora pred licem Božjim već ga gledamo u Kristu.

Neka se kroz naš životni križni put razdire sve što zaklanja pogled prema Bogu kako bismo po prelasku s ovoga svijeta ugledali njegovo lice i sa svim stvorenjem ispovjedili svoju vjeru Pavlovim riječima: „Isus Krist jest Gospodin!“ – na slavu Boga Oca.

 • Škrabica mudrosti

  Škrabica mudrosti

  Ovdje možete pronaći raznoliko duhovno blago koje će Vam usmjeravati korake prema Spasitelju svijeta, Isusu Kristu... te prema svakom čovjeku
  Read More
 • Vijesti iz Vatikana

  Vijesti iz Vatikana

  Papina poruka za korizmu 2022.   https://ika.hkm.hr/novosti/papina-poruka-za-korizmu-2022/      . . .    > Angelus 6. siječnja 2022. na Trgu sv. Petra u
  Read More
 • Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Ova jedinstvena knjiga prati tijek crkvene godine te na razumljiv način opisuje blagdane, liturgijske pojmove, vjerničke običaje i još puno
  Read More

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Župni ured je otvoren utorkom, četvrtkom  i petkom od 17:00 do 18:00.

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija