• 980x300 crkva lijeva strana

 • 980x300 crkva izvana

 • 980x300 kajz pan1

Sv.  Franjo Asiški

pozdravkrižu

 

Darovi Uskrsloga

22. svibnja 2022.

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA

22052022 Darovi Uskrsloga

DUHOVNA MISAO. 6VAZ.C

U evanđeoskom odlomku Šeste vazmene nedjelje Isus nam obećava dva dara. Prvi je Duh Sveti koji dozivlje u pamet Isusove riječi, tj. čini ga prisutnim.

Kao što ga je utjelovio u Djevici Mariji, taj ga isti Duh uprisutnjuje u svetoj euharistiji jer se po njegovu djelovanju događa transsupstancijacija, tj. promjena biti kruha i vina u Tijelo i Krv Isusa Krista.

I na nama Duh želi izvršiti promjenu, da iz grijeha prijeđemo u svetost, iz smrti u život.

To nam omogućuje po sakramentima, ako smo otvoreni njihovim djelovanjima. Mi smo hram Duha Svetoga i ta bi prisutnost trebala biti po sebi prepoznatljiva. Biti osjenjen silom Svevišnjega Oca znači biti pomazan i ispunjen Duhom Svetim, to jest u svome srcu nositi Isusa Krista.

Drugi dar koji nam Isus daje je mir. Ne radi se o stanju bez svađe i rata, bez problema i muka. Isus daje mir koji je ravnoteža duše, stabilnost koja nam ne dopušta da vjetrovi i valovi svijeta dušu izbace s njenog puta spasenja i vječnosti. Mir koji nam Krist ostavlja i daje primamo u svetoj euharistiji. To nije međusobno pomirenje, već povezivanje u jednu cjelinu, jedno tijelo, kojoj je Krist glava, dok mir ispunja srce. Taj Kristov mir ne mijenja vanjske okolnosti već čovjeka iznutra.

Tko ima ljubavi i vjere, tko ima Oca, Sina i Duha Svetoga, taj ima i Kristov mir. Isus nam je po uskrsnuću obećane darove Duha Svetoga i mira već darovao. Živimo tako da svatko tko nas susreće to može i prepoznati.      

 • Škrabica mudrosti

  Škrabica mudrosti

  Ovdje možete pronaći raznoliko duhovno blago koje će Vam usmjeravati korake prema Spasitelju svijeta, Isusu Kristu... te prema svakom čovjeku
  Read More
 • Vijesti iz Vatikana

  Vijesti iz Vatikana

  Papina poruka za korizmu 2022.   https://ika.hkm.hr/novosti/papina-poruka-za-korizmu-2022/      . . .    > Angelus 6. siječnja 2022. na Trgu sv. Petra u
  Read More
 • Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Ova jedinstvena knjiga prati tijek crkvene godine te na razumljiv način opisuje blagdane, liturgijske pojmove, vjerničke običaje i još puno
  Read More

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Župni ured je otvoren utorkom, četvrtkom  i petkom od 17:00 do 18:00.

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija