• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Nemam u životu ni prije utakmice nikakve rituale, samo vjeru. Učinim znak križa i krenem naprijed. 

Ne postoji jedan, nego tisuću razloga za vjerovanje u Boga. Bez Boga ništa u životu nema smisla."

 Luis de la Fuente, izbornik španj. nogometne reprezentacije, novih europskih prvaka

pozdravkrižu

Božje kraljevstvo je i u našim rukama

19. studenoga 2023.

33. NEDJELJA KROZ GODINU (A)

33NKGA Povjereni talenti

DUHOVNA MISAO. 33NKG.A

Evanđelje koje pred nas donosi Trideset i treća nedjelja kroz godinu potiče nas na obavljanje povjerene službe. Gospodar povjerava slugama svoj imetak, svakome

u mjeri njegove sposobnosti. Dok su prva dvojica udvostručila povjereno, treći je povjereno zakopao. Zbog tog je čina bio okarakteriziran kao zao i lijen te je trajno udaljen od gospodara. Njegova je glavna krivica ta što, iako je poznavao gospodara pa samim time i ono što je gospodar od njega tražio, nije izvršio svoje poslanje.

Ako uzmemo u obzir da je gospodar slika Boga, a povjereni imetak evanđeoska riječ o kraljevstvu nebeskom, zaključujemo kako je poslanje svakog čovjeka širiti kraljevstvo Božje na zemlji. Ako pogledamo živote svetaca zapazit ćemo da su oni doista širili Božju riječ i ljubav koju su prihvaćali drugi koji su potom i sami postali širitelji Božjeg kraljevstva. Tako se ono umnaža: navještajem i životom. Naprotiv, onaj koji poznaje istinu, ali ne živi po njoj, već zakapa povjerenu milost, sam sebe osuđuje na propast. Ono što se u gospodarevoj pohvali ističe je vjernost. Tko je vjeran Bogu, tko u sebi ima straha Božjega i vrši svoju službu, kao i vrsna žena u prvom čitanju, taj će za to dobiti nezasluženu nagradu: ulazak u radost Božjeg kraljevstva na nebu. Bog nas je stvorio za nebo, darovao nam milosti da ustrajemo na putu prema njemu, ali je u našoj slobodi kako ćemo živjeti, a onda gdje ćemo i konačno završiti: kod Boga ili udaljeni od Boga. Obje odluke su trajne.

Neka nas Božja riječ potakne da savjesno i radosno vršimo poslanje koje nam je Bog povjerio kako bismo i mi na koncu svoga života mogli čuti utješne riječi: „Valjaš, slugo dobri i vjerni! U malome si bio vjeran, nad mnogim ću te postaviti! Uđi u radost gospodara svoga“ (Mt 25, 23).

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

ŽUPNI URED

ureduje: utorkom, četvrtkom i petkom

17:00 - 18:00

Tijekom ljeta ured je otvoren

utorkom i četvrtkom (17:00 - 18:00)

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

Tijekom ljeta nema nedjeljne večernje mise.

 

 

Lokacija