• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Tko dakle misli da stoji, neka pazi da ne padne. Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati."

 Iz Prve poslanice Korinćanima (1. Kor 10, 12-13) 

pozdravkrižu

 

Uskrsna čestitka, 2016.

uskrsna čestitka c

Dragi župljani, dragi vjernici!

Uskrs. Rođen u Betlehemu, čovjek i Bog, Isus Krist donosi čovječanstvu poruku mira, ljubavi i otkupljenja. Tako jednostavno. Tako genijalno jednostavno. Bez obzira što je bilo nakon toga, ili prije toga. Božje djelo ne dopušta nam šutjeti o ovoj poruci.

Svjetlo dolazi na ovaj svijet. Nada za tražitelje, sigurnost za vjernike. Ali Isusova poruka je potpuno drugačija ljudskom shvaćanju.

On ne kaže: Ustraj u svom pravu u svakoj sitnici i nikada ne popuštaj nego - oprostiti ne sedam nego sedamdeset puta sedam (uvijek nanovo).

On ne kaže: Skupljaj što više materijalnih dobara nego - pravo blago može se skupiti samo u srcu.

On ne kaže: Gdje god da jesi, svugdje budi prvi, uvijek ispred drugih nego - prvi će biti posljednji.

On ne kaže: Posti svakako između Pepelnice i Uskrsa kako biste poljepšali vitku liniju nego - dnevno poradi na duhovnosti svoje duše, oplemeni svoje srce.

On ne kaže: Laktaj se nemilosrdno, uništi one koji ne vjeruju ili ne misle kao ti nego - ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

On ne kaže: Otjerajte smrt od sebe nego - uništite joj žalac. Smrt dolazi nenaručeno, nepovratno i to sigurno za svakoga.

Isus tu zlokobnu smrt na križu uzima u najvećem naponu života. Ali on je tu smrt porazio u ime grješnoga čovječanstva i omogućuje nam da budemo sudionici njegova uskrsnuća. On ovu milost daje ljudima koji vjeruju u njega. Jer ljudi traže nešto što ni sami ne mogu imenovati što to jest. Isus nas ne ostavlja same u tom traženju i pokazuje nam put iz tame u svjetlost života. On nebrojenima mijenja živote, dovodi ih do cilja i smisla. Gdje smo mi na toj listi?

I nama anđeo u ovom milosnom vremenu poručuje: Ne plašite se! Isusa tražite, Nazarećanina, Raspetoga? Uskrsnu! Nije više u grobu. Jer kamen je maknut, grob je prazan. Budimo njegovi svjedoci bez straha i uzmicanja. Navijestimo konačno ovom od Boga otuđenom svijetu da je jedino Isus Krist naš Otkupitelj i Učitelj. Svi lažni proroci i promotori bezboštva koliko god medijski bili jaki kod osvjedočenih vjernika nemaju šanse.

Svima Vama, dragi župljani, Vašim prijateljima i susjedima želim da u obiteljskom i prijateljskom ozračju doživite Kristov uskrsni mir, zahvaćen nadom i optimizmom te Vam od srca želim i čestitam SRETAN USKRS!

Vaš župnik

Mijo Šibonjić

i župni suradnici

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

SWIFT: ZABAHR2X

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota

te po dogovoru


SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa: 9:00

Župna misa: 11:00

Večernja misa: 18:30

 

Lokacija