• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Tko dakle misli da stoji, neka pazi da ne padne. Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati."

 Iz Prve poslanice Korinćanima (1. Kor 10, 12-13) 

pozdravkrižu

 

Siromasi ti nemaju čime uzvratiti, blago tebi

22C

Razmišljanje uz 22. nedjelju kroz godinu (c), 2016.

Svoj nauk Isus svojim sljedbenicima predstavlja iz primjera svakidašnjih događanja. Ovoga puta se radi o gozbi i o mjestu koje se na njoj mora zauzeti. Isus naglašava da je bolje uzeti zadnje mjesto jer se time dobiva prilika da te domaćin počasti i pozove na jedno od prvih mjesta, bliže domaćinu. Postavlja li Isus stvarno kao primjer takvu lažnu poniznost i naivnu motivaciju?

Ne, sigurno ne! Ali dvoje nam želi staviti pred oči: važno je poći k zadnjem mjestu i to mjesto će nas dovesti bliže k domaćinu.

Položaj koji imamo u životu ne odgovara uvijek našim željama. Mnogi nam znadu "podmetati nogu", ali i mi sami često idemo putem koji smatramo lagodnijim. Teško je naći pravo mjesto u kojem bismo posve našli sebe i bili na raspolaganje drugima. Današnja nedjelja nam pomaže da shvatimo kako naći pravo mjesto u svom životu.

Ljudi se vazda guraju za boljim mjestima. Krist pokazuje da je Kraljevstvo Božje namijenjeno poniznima. Ako želimo stati na Božju stranu, automatski stojimo na strani onoga koji se u pravednosti zauzima za diskriminirane, odbačene, oštećene... Onda je to zadnje mjesto na strani onih koji se ne usuđuju niti sanjati o novom nebu i o novoj zemlji. Ali to je mjesto gdje nam je Bog najbliži. Ne tražimo zadnje mjesto da bismo bili ili izgledali skromni, ili da bismo dobili Božju nagradu, nego zato jer je to mjesto gdje nas čeka sâm Bog! Nije nam uvijek lako shvatiti takvu logiku evanđelja, ali druge logike nema. (pk)

 

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

SWIFT: ZABAHR2X

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota

te po dogovoru


SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa: 9:00

Župna misa: 11:00

Večernja misa: 18:30

 

Lokacija