• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Otvori, Gospodine, srca naša, da se priklonimo riječima Sina tvoga!"

Djela apostolska (Dj 16, 14b)

 

pozdravkrižu

 

"Vjera i svjetlo" na Kajzerici

Vjera i svjetlo na Kajazerici ZG 1

Na blagdan Prikazanja Gospodinova, 2. veljače 2020., u našoj župi Rođenja Isusova ugostili smo na večernjoj svetoj Misi zajednicu „Vjera i svjetlo“ koja svake godine o blagdanu Svijećnice u nekoj zagrebačkoj župi slavi svoj Dan.

Misu je predvodio o. Ervin Ukušić, OCD, dugogodišnji prijatelj i duhovni pratitelj zajednice u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Željkom Nestićem te domaćim vjernicima i dragim gostima. Okupilo se pedesetak članova koji su radosnom pjesmom, molitvom i sudjelovanjem u oživljavanju Evanđelja slavili Gospodina. Bila je to u svakom smislu posebna i nesvakidašnja nedjelja u našoj župnoj zajednici koja je imala priliku susresti se s najmanjima među nama.

Za bolje upoznavanje ove udruge govorili su na kraju svete Mise prijatelj Zajednice Ivan i mama Slavica. Pokret „Vjera i svjetlo“ nastao je u Lurdu 1971. godine na poticaj Jean Vaniera i Marie-Helene Mathieu. To je duhovni međunarodni pokret koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje.  Rođen je iz želje da pomogne takvim osobama pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi. Zajednica „Vjera i svjetlo“ pruža im mogućnost prepoznavanja i korištenja svojih darova te otkrivanja radosti prijateljstva, a njihovim roditeljima potporu u kušnjama te im omogućuje jasnije primjećivati unutarnju ljepotu njihova djeteta.

„Vjera i svjetlo“ u Hrvatskoj djeluje od 1993. godine gdje djeluje oko tridesetak zajednica. U Zagrebu postoje četiri zajednice: Sv. Leopold B. Mandić - Dubrava, Sv. Jeronim - Maksimir, Betlehem - Majka Božja Lurdska i Krijesnice Siget - Uzvišenje Sv. Križa.

Nakon svete Mise, kako je to običaj u „Vjeri i svjetlu“, nastavilo se slavlje uz druženje i međusobno upoznavanje župljana i gostiju. Ovaj posjet ostavio je sigurno duhovni trag u našoj Župi, a članovima Zajednice vrata naše Župe su uvijek širom otvorena. 

Više o Zajednici na www.vjeraisvjetlo.hr

 

vjera i svjetlo na kajazerici zg 2

 

vjera i svjetlo na kajazerici zg 3

vjera i svjetlo na kajazerici zg 4

vjera i svjetlo na kajazerici zg 5

vjera i svjetlo na kajazerici zg 6

vjera i svjetlo na kajazerici zg 7

vjera i svjetlo na kajazerici zg 8

vjera i svjetlo na kajazerici zg 9

vjera i svjetlo na kajazerici zg 10

vjera i svjetlo na kajazerici zg 11

vjera i svjetlo na kajazerici zg 12

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota,

te po dogovoru

 

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa: 9:00

Župna misa: 11:00

Večernja misa: 18:30

 

Lokacija