• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Otvori, Gospodine, srca naša, da se priklonimo riječima Sina tvoga!"

Djela apostolska (Dj 16, 14b)

 

pozdravkrižu

 

Poziv na molitvu s papom u petak, 27. ožujka u 18:00

Izravni prijenos s Trga sv. Petra na Laudato TV i HTV1 

> Vatikan: Papa predvodio molitvu i blagoslov gradu i svijetu 

 

papa franjo

Dragi župljani, braćo i sestre u Kristu,

vjerujem da ovih dana imamo razloga i vremena za molitvu, osobito obiteljsku molitvu kojom se svi zajedno povezujemo s Bogom – Stvoriteljem neba i zemlje, ali i međusobno kao zajednica vjernika. Svima su nam planovi i rasporedi zaustavljeni,

svi smo u nekom strahu pa i od najmanje nepredviđene buke koja nas vraća odmah u nedjeljno jutro koje ćemo vjerojatno doživotno pamtiti. Kažu da ćemo se naviknuti. Daj Bože!

Zgodno reče prof. Alemka Markotić: U situacijama kao što je ova svi bismo trebali razmisliti o prioritetima u životu. O tome da budemo bolji jedni prema drugima i da nam neke materijalne stvari ne budu najveći prioritet na svijetu. Ova situacija će raščistiti puno toga.

Svatko od nas ima što raščistiti, presložiti i pokušati ponovno poredati po nekim novim, a moguće starim, prioritetima.

Svakodnevno se slave svete Mise na sve vaše nakane – molim za sve naše župljane, osobito osamljene i bolesne, starije, mlade, obitelji, djecu, posebno molim za krizmanike i prvopričesnike – molimo jedni za druge. Lijepo je i pohvalno da mnogi pitaju jedni za druge, starijima se donose lijekovi i hrana. Ako još znate za bilo kakve potrebe – slobodno se javite župniku.

Ovom zgodom pozivam sve župljane Kajzerice da se odazovemo pozivu pape Franje kako bismo se zajedno udružili u duhu molitve kojom će predsjedati na Trgu sv. Petra u Vatikanu u petak, 27. ožujka u 18 sati. Prijenos toga događaja možete pratiti i sudjelovati na Laudato TV i HTV1.

Papa Franjo poziva: Ponavljam svima također poziv da sudjeluju u duhu, putem sredstava komunikacije, u molitvi kojom ću predsjedati u petak, u 18 sati, na prostoru ispred Bazilike sv. Petra. Nakon slušanja Božje riječi i klanjanja Presvetom uslijedit će blagoslov Urbi et Orbi uz koji je vezan opći oprost, rekao je Papa u svom apelu na kraju opće audijencije na svetkovinu Navještenja Gospodinova u srijedu, 25. ožujka.

Ovo nikako ne znači da će papa preko TV ekrana podijeliti odrješenje grijeha kao što ga dobivamo u pojedinačnom sakramentu ispovijedi. Papa je odredio uvjete koji se trebaju ispuniti i tada nastupa potpuni oprost za tu osobu, a nikako da ga papa podjeljuje na daljinu! Ne postoji virtualno (telefonsko, radio, i sl.) odrješenje od grijeha.

Želite li znati više o oprostu dobro je pročitati tumačenje na sljedećoj poveznici:

https://ika.hkm.hr/novosti/pismo-biskupa-kutlese-svecenicima-u-poreckoj-i-pulskoj-biskupiji/

Sve neka vas blagoslovi dobri Bog i ostanimo povezani u molitvi.

Željko Nestić, upravitelj župe

 

z lin

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA
Kajzerica
Ulica IX. Podbrežje 35
10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota,

te po dogovoru

 

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa: 9:00

Župna misa: 11:00

Večernja misa: 18:30

 

Lokacija