• 980x300 crkva lijeva strana

  • 980x300 crkva izvana

  • 980x300 kajz pan1

"Mi smo upoznali ljubav koju Bog ima u nama i povjerovali joj."

 Iz Prve Ivanove poslanice (1 Iv 4, 16) 

pozdravkrižu

 

Budni budite i u svako doba molite

28. studenoga 2021.

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA (C)

1advC.Budnost i molitva

DUHOVNA MISAO. 1DOŠ.C

Prvom nedjeljom došašća započinje vrijeme priprave za proslavu svetkovine Rođenja Isusova, ali i nova liturgijska godina u kojoj ćemo o životu, riječima i djelima Isusa Krista nedjeljama slušati izvještaje evanđelista Luke.

I dok bismo na početku takvog razdoblja očekivali utješne riječi, evanđelje Prve nedjelje došašća progovara o onome što će se dogoditi uoči drugog Kristova dolaska.

Ovime se otkriva dublja dimenzija došašća koje je s jedne strane vrijeme spomena na iščekivanje prvog Kristova dolaska, ali i vrijeme koje nam želi posvijestiti da se svakog dana nalazimo u adventu kojim iščekujemo drugi Kristov dolazak. Da bismo za njega bili spremni, unatoč svim nedaćama, pa i kozmičkim zbivanjima koja će nagovijestiti da je Kristov dan blizu, valja nam poslušati Isusovu uputu da bdijemo i molimo. Bdjeti ponajprije znači paziti na svoje misli, riječi i djela da budu u skladu s Božjom voljom koju razaznajemo kroz njegovu riječ i poticaje Duha Svetoga. Da bismo u tome uspjeli, potrebna nam je snaga odozgo koju dobivamo po molitvi, nenadomjestivom susretu Boga i čovjeka. Hvalevrijedan način da se pripravimo za spomen na prvi Spasiteljev dolazak, u iščekivanju drugog, jest da se odazovemo na mise zornice kojima se ostvaruje poziv na budnost i molitvu.

Bdijmo i molimo Gospodina kako bi naš život bio takav da se s istim raspoloženjem pojavimo pred Isusom kao Djetetom i Sucem, podignutih glava jer smo milošću Božjom već spašeni.

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRORAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOGA UREDA

17:00-18:00  utorak, četvrtak i subota, te po dogovoru

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

Lokacija