• 980x300 crkva lijeva strana

 • 980x300 crkva izvana

 • 980x300 kajz pan1

Sv.  Franjo Asiški

pozdravkrižu

 

Između blagoslova i prokletstva

13. veljače 2022.

ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU (C)

13022022.Kristova pouka i sloboda izbora

DUHOVNA MISAO. 6NKG.C

Ono što čitanja šeste nedjelje kroz godinu žele reći usmjereno je prema prvoj Božjoj zapovijedi koja od nas traži da nam Bog uvijek bude na prvome mjestu.

Kada god netko ili nešto zauzme mjesto Boga u životu čovjeka, to je nužno put propasti zato što se odabire ono što je u sebi propadljivo i prolazno naspram onog što ima vrijednost i vječnost.

Tko se ne obrati od svojih grijeha, tko ustraje u zlu, tko pouzdanje stavi u prolazno, tko se nada prvenstveno ljudskoj, a ne Božjoj pomoći u nevoljama života, taj propada kao i njegovi bogovi. Naspram toga, onaj tko se pouzda u Gospodina, tko je s Bogom u svakoj situaciji, takav je blagoslovljen jer je u trajnoj vezi s onim tko je izvor blagoslova.

Onaj tko biva vjeran Isusu Kristu, premda i siromašan, gladan, zaplakan i odbačen bit će prihvaćen, nasićen, radostan i baštinit će Kraljevstvo Božje. Takav već na ovome svijetu, unatoč svim mukama, ima razlog za nadu, ima svoje pouzdanje da sutra ima smisla. Tko gradi na čvrstom i postojanom temelju, što je Bog jedini, taj se ne boji da će se ono što gradi urušiti i prestati postojati. Bogatstvo i izobilje nije jamac konačne sreće i mira. Oni koji bez svoje krivice trpe materijalnu oskudicu, a ipak se trude oko dobra, bit će spašeni. Naprotiv, veli Isus, jao onima koji se u svoje bogatstvo uzdaju, jao onima koji budu uživali u pohvalama ovoga svijeta jer sve će to proći i nestati, pa i oni s tim svojim idolima.

Svakodnevica pred nas stavlja izazov odabira između Boga i svijeta, onog što je vječno i prolazno, između blagoslova i prokletstva. Sami odabiremo što ćemo od toga baštiniti. Neka nam Duh Sveti pomogne da taj odabir uvijek bude po volji Božjoj.

 

 • Škrabica mudrosti

  Škrabica mudrosti

  Ovdje možete pronaći raznoliko duhovno blago koje će Vam usmjeravati korake prema Spasitelju svijeta, Isusu Kristu... te prema svakom čovjeku
  Read More
 • Vijesti iz Vatikana

  Vijesti iz Vatikana

  Papina poruka za korizmu 2022.   https://ika.hkm.hr/novosti/papina-poruka-za-korizmu-2022/      . . .    > Angelus 6. siječnja 2022. na Trgu sv. Petra u
  Read More
 • Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Ova jedinstvena knjiga prati tijek crkvene godine te na razumljiv način opisuje blagdane, liturgijske pojmove, vjerničke običaje i još puno
  Read More

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Župni ured je otvoren utorkom, četvrtkom  i petkom od 17:00 do 18:00.

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija