• 980x300 crkva lijeva strana

 • 980x300 crkva izvana

 • 980x300 kajz pan1

Sv.  Franjo Asiški

pozdravkrižu

 

Pustinja, mjesto gdje se pobjeđuje zlo

6. ožujka 2022.

PRVA KORIZMENA NEDJELJA (C)

06032022 Kušnja u pustinji

DUHOVNA MISAO. 1KOR.C

Prva korizmena nedjelja svojim nas evanđeoskim odlomkom odvodi u pustinju gdje je Isus iskušavan od đavla.

Poznate su nam tri kušnje koje đavao stavlja pred Isusa: da kamenje pretvori u kruh, da se pokloni đavlu te da se baci s Hrama.

Ove kušnje đavao svakodnevno stavlja i pred nas kad nas želi potaknuti da tjelesno stavimo ispred duhovnog, da skrenemo s Božjeg puta u razna idolopoklonstva, u kojima se i nesvjesno nalazimo, te da težimo za ovozemaljskom slavom.

Isus nam otkriva kako je povlačenje u pustinju najbolji način da se odupremo đavlu. Tu pustinju mora pratiti ono na što nas je Isus pozvao u evanđelju na Pepelnicu: post, molitva i djela milosrđa.

U pustinji bivamo iskušavani, a ako ustrajemo u tome da tjelesno podredimo duhovnoj dimenziji uspjet ćemo se oduprijeti napastima Zloga. Istina, to će ga odbiti do druge prilike, kako kaže evanđelje, ali znamo na koji način ubuduće spriječiti njegovo djelovanje u našem životu: samoodricanjem. To je učinio Isus Krist, od utjelovljenja do raspeća, te nam dao pouku kako ljubav podrazumijeva davanje bez traženja vlastitog dobra, gledajući uvijek na dobro drugoga.

Neka u tom duhu bude usmjeren i naš korizmeni hod, da molitvom, postom i milostinjom dajemo sebe Bogu i čovjeku. Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa! Iskoristimo ga Bogu na slavu, ljudima na korist, a nama na posvećenje.

 • Škrabica mudrosti

  Škrabica mudrosti

  Ovdje možete pronaći raznoliko duhovno blago koje će Vam usmjeravati korake prema Spasitelju svijeta, Isusu Kristu... te prema svakom čovjeku
  Read More
 • Vijesti iz Vatikana

  Vijesti iz Vatikana

  Papina poruka za korizmu 2022.   https://ika.hkm.hr/novosti/papina-poruka-za-korizmu-2022/      . . .    > Angelus 6. siječnja 2022. na Trgu sv. Petra u
  Read More
 • Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Ova jedinstvena knjiga prati tijek crkvene godine te na razumljiv način opisuje blagdane, liturgijske pojmove, vjerničke običaje i još puno
  Read More

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Župni ured je otvoren utorkom, četvrtkom  i petkom od 17:00 do 18:00.

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija