• 980x300 crkva lijeva strana

 • 980x300 crkva izvana

 • 980x300 kajz pan1

Sv.  Franjo Asiški

pozdravkrižu

 

Gledati lice Božje

13. ožujka 2022.

DRUGA KORIZMENA NEDJELJA (C)

13032022 Preobraženje mozaik brdo Tabor

DUHOVNA MISAO. 2KOR.C

Dok nas je prva korizmena nedjelja odvela u pustinju gdje smo s Isusom iskušavani, druga nas korizmena nedjelja odvodi na visoku goru gdje doživljavamo predokus nagrade postojanosti.

Isus se s izabranim apostolima uspinje na visoku goru koja je znak Božje blizine. Dok je bio u molitvi, Isus se preobrazio te se tako apostolima otkrilo njegovo božanstvo.

Iz ove perspektive možemo se složiti s teolozima koji tvrde kako se zapravo preobraženje dogodilo u apostola kojima su se otvorile oči duha da u Kristu promatraju ono što on jest:

Sin Božji. Iako čvrsto na zemlji, apostoli su u tom trenutku bili nebesnici. Tome u prilog ide ukazanje Mojsija i Ilije, koji predstavljaju Zakon i Proroke kojih je Isus ispunjenje.

Dok je u starozavjetnoj literaturi promatranje lica Božjega bilo nemoguće, jer čovjek pri tom viđenju ne bi mogao ostati na životu, sada nam Bog prilazi s licem čovjeka te nam omogućava da ga promatramo svu vječnost.

Neka nam Kristova blizina pomogne da i sami doživimo preobraženje po kojem ćemo ga moći prepoznati u bližnjima te ga u njima ljubiti i služiti. Tako ćemo postići milost da jednom zavrijedimo gledati otkrito lice Boga u društvu onih koje je Bog proslavio u vječnosti jer su ga oni proslavili u vremenitosti. Bio to i naš životni put!

 • Škrabica mudrosti

  Škrabica mudrosti

  Ovdje možete pronaći raznoliko duhovno blago koje će Vam usmjeravati korake prema Spasitelju svijeta, Isusu Kristu... te prema svakom čovjeku
  Read More
 • Vijesti iz Vatikana

  Vijesti iz Vatikana

  Papina poruka za korizmu 2022.   https://ika.hkm.hr/novosti/papina-poruka-za-korizmu-2022/      . . .    > Angelus 6. siječnja 2022. na Trgu sv. Petra u
  Read More
 • Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Ova jedinstvena knjiga prati tijek crkvene godine te na razumljiv način opisuje blagdane, liturgijske pojmove, vjerničke običaje i još puno
  Read More

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Župni ured je otvoren utorkom, četvrtkom  i petkom od 17:00 do 18:00.

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija