• 980x300 crkva lijeva strana

 • 980x300 crkva izvana

 • 980x300 kajz pan1

Sv.  Franjo Asiški

pozdravkrižu

 

Obraćenjem protiv propasti

20. ožujka 2022.

TREĆA KORIZMENA NEDJELJA (C)

20032022 Obraćenjem protiv propasti

DUHOVNA MISAO. 3KOR.C

U izraelskom narodu mnoge su se nedaće smatrale Božjom kaznom za grijehe. U tu je kategoriju spadao i gubitak života na nesretan način.

Takvo razmišljanje Isus želi ispraviti u evanđeoskom odlomku treće korizmene nedjelje gdje donosi dva primjera stradalih. 

Prvi su Galilejci koji su na svom hodočašću u Jeruzalem bili pogubljeni, a čija je krv bila pomiješana s krvlju njihovih žrtava. Drugi koji su stradali bili su Jeruzalemci iz četvrti Siloam na koje se srušila kula i usmrtila ih. Po mišljenju ondašnjih vjernika, oni su to zaslužili jer su očito bili veliki grješnici te su zbog toga kažnjeni od Boga. Isus otkriva da stradalnici nisu bili grešniji od drugih te opominje one koji su ga slušali da će propasti ako se ne obrate.

Dok nesreće i ubojstva govore o tjelesnoj smrti, propast je simbol vječnog prokletstva. A Bog nas nije stvorio da bismo propali već nas je stvorio za sebe, da bismo vječno živjeli. Zato je on strpljiv s nama, dajući nam priliku da se popravimo do posljednjeg trenutka, o čemu govori prispodoba o neplodnoj smokvi. Bog nam daje sve da bismo mogli živjeti svetim životom, ali ako ne prihvatimo njegovu ljubav i ne živimo po njegovoj volji, bit ćemo odsječeni i bačeni, baš poput smokve.

Život je dar Božji i darovan nam je kao jedinstvena prilika da njime proslavimo Boga. Neka nam taj cilj bude glavnim pokretačem svakodnevnog obraćenja!

 • Škrabica mudrosti

  Škrabica mudrosti

  Ovdje možete pronaći raznoliko duhovno blago koje će Vam usmjeravati korake prema Spasitelju svijeta, Isusu Kristu... te prema svakom čovjeku
  Read More
 • Vijesti iz Vatikana

  Vijesti iz Vatikana

  Papina poruka za korizmu 2022.   https://ika.hkm.hr/novosti/papina-poruka-za-korizmu-2022/      . . .    > Angelus 6. siječnja 2022. na Trgu sv. Petra u
  Read More
 • Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Naša obitelj slavi crkvenu godinu

  Ova jedinstvena knjiga prati tijek crkvene godine te na razumljiv način opisuje blagdane, liturgijske pojmove, vjerničke običaje i još puno
  Read More

Kontakt

ŽUPA ROĐENJA ISUSOVA

Kajzerica

Ulica IX. Podbrežje 35

10020 Zagreb

info@zupa-kajzerica.com

Telefon  +385 1 655 02 93

 

Upravitelj župe

vlč. Krunoslav Kolar

 

 

ŽIRO-RAČUN

Zagrebačka banka d.d.

IBAN: HR9623600001101628709

 

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Župni ured je otvoren utorkom, četvrtkom  i petkom od 17:00 do 18:00.

 

SVETE MISE NEDJELJOM

Jutarnja misa u 9:00

Župna misa u 11:00

Večernja misa u 18:30

 

 

Lokacija